Politerno > Україна і світ > Немає якоїсь загальної України – вона розпадається на дві касти

Немає якоїсь загальної України – вона розпадається на дві касти

  • 23 Серпня, 2017
  • 1431 Переглядів
  • 0

В одній роблять все, що хочуть. В іншій відповідають за все, що можна

Реально їх у нас дві великі.

Перша має “право на все”, а друга не має права навіть на те, на що має право “за папірцями”.
Представник першої може влаштувати невеликий геноцид. Максимум що на нього чекає – треба буде трохи перечекати за межами країни. Потужити десь на чужині під Монте-Карло із рік.

Представник другоє повинен все життя доводити, що пільга, на яку у нього є папірець, справді означає ті дві копійки, які йому мають виплатити. І, звісно, цих двох копійок ніколи в житті у нього не буде.

Різниця між “небожителями” та “посполитими” помітна у всьому. Регулярно чекаю про вироки “бойовикам” ДНР. Постійно то тому, то іншому дають кілька років. Звісно, “рядовим”. А от хоч одного “організатора референдума” до відповідальності притягнули?

Когось, хто займав якусь посаду за Януковича?
Нікого.

У наших в’язницях сидять лише “посполиті”. Хоча за логікою “небожителі” так само мають вчиняти побутові злочини або їздити на машині у нетверезому стані. Але закон – це не для них. “Закон” – це для “народу”.

У підсумку, для екс-нардепа від ПР вищою є ймовірність потрапити в аварію на курорті, ніж потрапити до українського суду.

Раніше “система” іноді демонстративно притягала якихось “небожителів” до відповідальності. Це виглядало як якась “сакральна жертва”. Типу судді-колядника Зварича.

Зараз немає і такого. Ніхто цим не переймається. Пасинок Фірташа – це вже настільки недоторкана фігура, що і говрити немає про що. Кастовість лише посилюється.

До речі, в плані виїзду з України дві касти теж суттєво різняться.

Одні розглядають Україну як свої “пасовища”, що повинні забезпечувати “зеленню”, тому офіційно нікуди з України не їдуть, але бувають тут рідко.

Водночас, другі – мріють як би втекти з України подалі від перших.

Петро Олещук, політолог, викладач КНУ імені Тараса Шевченка

Ну і ще про касти.Реально їх у нас дві великі.Перша має "право на все", а друга не має права навіть на те, на що має п…

Geplaatst door Петро Олещук op dinsdag 22 augustus 2017

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE