Politerno > Україна і світ > Російські ЗМІ: Фірташ подарує окупантам базу відпочинку за борги “Кримського титану”

Російські ЗМІ: Фірташ подарує окупантам базу відпочинку за борги “Кримського титану”

  • 25 Серпня, 2017
  • 1415 Переглядів
  • 0

Український біглий олігарх Дмитро Фірташ віддасть базу відпочинку “Хвиля”, де окупанти проводять кремлівський форум “Таврида”, в обмін на списання боргів пов’язаного з ним заводу “Кримський титан”.

Про це пише РБК, посилаючись на неназваних чиновників.

 “Розташована на Бакальській косі Криму база відпочинку “Хвиля”, де проводиться молодіжний форум “Таврида”, перейде у власність республіки від українського бізнесмена, власника Group DF Дмитра Фірташа” – йдеться в повідомленні

Повідомляється, що інформацію про такі переговори підтвердило джерело в окупаційному уряді і співрозмовник, близький до керівництва заводу “Кримський титан” (саме йому належить база “Хвиля”). Завод в свою чергу належить структурам, близьким до Дмитра Фірташа.

Джерело повідомило, що у заводу “Кримський титан” – найбільшого виробника діоксиду титану в Східній Європі – серйозні заборгованості перед кримським бюджетом. Перехід бази “Хвиля”  під контроль окупантів може стати способом врегулювання боргів.

Як повідомлялося, “Кримський титан” після анексії Росією Криму був переданий в оренду московській компанії ТОВ “Титанові інвестиції”, засновником якої є кіпрська компанія “Летан Інвестментс лімітед” та громадянин Росії Олександр Ємелін – давній знайомий Фірташа.

На цю ж фірму зареєстрована австрійська компанія Group DF International. Таким чином, де-факто завод залишався у власності українського олігарха.

Нещодавно лідер кримськотатарського народу, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що сировина і електроенергія на завод Фірташа досі надходить з материкової України. За його словами, цим питанням займається РНБО.

Читайте також: Семенченко: Зрадники організували постійний канал постачання сировини із кримського “Титану” на материкову Україну

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE