Politerno > Україна і світ > “Війна з шахраями і ботами”: Facebook щодня видаляє по мільйону “лівих” акаунтів

“Війна з шахраями і ботами”: Facebook щодня видаляє по мільйону “лівих” акаунтів

  • 28 Серпня, 2017
  • 1504 Переглядів
  • 0

Служба безпеки Facebook щодня закриває по 1 млн акаунтів, більшість з яких створені спамерами, шахраями і Хейтер.

Про це CNBC розповів керівник відділу безпеки Алекс Стамос.

За словами Стамос, таким чином соцмережа демонструє свою здатність забезпечити безпеку користувачам, а не тільки впроваджувати політику безпеки.

При цьому навіть з такими масштабами очищення Facebook не встигає видаляти всі потенційні “загрозливі суб’єкти”, так як соцмережею користується понад 2 млрд людей. Також іноді під зачистку потрапляють акаунти, фото, відео або повідомлення, які не представляють ніякої небезпеки.

“Коли доводиться справлятися з мільйонами взаємодій щодня, не можна застосовувати правила безпеки зовсім без промахів”, – стверджує Стамос.

Він наполягає, що навіть коли відбуваються якісь проблеми з видаленням контенту, який не мав загрози – це скоріше технічні проблеми впровадження політики безпеки, а не недоліки самих правил.

Свою позицію керівник служби безпеки Facebook висловив у відповідь на критику з боку Єви Гальперін, представниці фонду “Electronic Frontier” – міжнародної юридичної організації, що спеціалізується на цифровому праві.

Гальперін вважає, що політика видалення контенту в соцмережі є непрозорим, що робить усе менш зрозумілим, що можна публікувати, а що ні.

Європейські політичні лідери, в свою чергу, неодноразово зверталися до творців Facebook з тим, що в соцмережі занадто слабкий захист і дозволяє терористичним організаціям легко поширювати свої дані і планувати напади.

На закиди опонентів Стамос відповідає, що політика безпеки повинна співвідноситися з законодавством сотні країн, користувачі з яких мають свої профілі.

“У деяких країнах дуже складно визначити поняття хейтерства”, – пояснив Стамос.

Як повідомлялось раніше, засновник Facebook Цукерберг найме ще 500 осіб для видалення в Facebook фейків і образ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE