Politerno > Україна і світ > У справі рейдерської “націоналізації” Приватбанку триває юридичне свавілля – Дубінський

У справі рейдерської “націоналізації” Приватбанку триває юридичне свавілля – Дубінський

  • 28 Серпня, 2017
  • 1396 Переглядів
  • 0

У справі про націоналізацію Приватбанку з’явилися несподівані деталі

Так, журналіст Олександр Дубінський повідомив, що держава, а зокрема Мін’юст в порушення закону закриває доступ до рішень судів, за якими програє справи на мільярди гривень компаніям, які були вкладниками/акціонерами банку.

Ці компанії були визнані пов’язаними з ПриватБанком особами, а потім їх депозити/акції були конвертовані в капітал банку на підставі постанови Нацбанку №315 та висновків Комісії НБУ з питань визначення пов`язаних із банком осіб і перевірки операцій банків із такими особами.

“Причина (приховування судових рішень про програші держави – ред) в тому, що загальна сума списаних таким чином в капітал коштів – перевищує 29 млрд гривень. А практика програних справ вказує на той факт, що банк недокапіталізований на 29 млрд гривень (суму списаних в капітал коштів “пов’язаних осіб”), а не на 700 мільйонів, як зазначено в аудиторському звіті E & Y”, заявляє Дубинський.

За його словами, цих грошей у бюджеті немає, і не буде – тому що дану статтю витрат потрібно узгодити з МВФ. Але це можливо тільки в тому випадку, якщо визнати, що вся методика визначення “пов’язаних осіб” – неправильна. А значить – не правильна і методика визнання кредитів “інсайдерськими”, резюмує журналіст.

Він нагадує, що саме на підставі цих методик НБУ донарахував ПриватБанку божевільні потреби в капіталі, що і призвело до націоналізації.

“Якщо визнати, що методика не вірна – немає підстав для націоналізації, і банк потрібно повертати акціонерам. Звичайно, добровільно піти на це рейдери в особі НБУ та Адміністрації президента – не можуть. Тому ховають рішення судів і відтягують таким чином момент істини. А поки, як я вже писав, готуються пиляти ПриватБанк на частини, щоб не було що повертати”, – підсумував Дубинський.

Однак, платникам податків все одно доведеться виплатити компенсацію колишнім акціонерам у вигляді ціни конфіскованого майна – 5,5 мільярда доларів.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура підозрює керівництво ПриватБанку у незаконній трансформації кредитного портфеля напередодні націоналізації.

Нагадаємо, ПриватБанк звернувся до державних виконавців у справі про стягнення з народного депутата Ігоря Мосійчука $ 53 263 тисячі (1,5 млн гривень).

За матеріалами dubinsky.pro

Дубінський: Підстав для націоналізації “Приватбанку” не було – це війна двох олігархів (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE