Politerno > Україна і світ > Порошенко виявився на другому місці в трійці власників найбільшого числа компаній

Порошенко виявився на другому місці в трійці власників найбільшого числа компаній

  • 29 Серпня, 2017
  • 1273 Переглядів
  • 0

Згідно з даними держреєстрів, в Україні налічується понад 2,66 млн власників бізнесу, яким в сукупності належить 1,5 млн компаній.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Opendatabot, передає БізнесЦензор.

Серед власників найбільшого числа компаній – Рінат Ахметов (303 компанії), Петро Порошенко (76), Дмитро Фірташ (72) і Ігор Коломойський (45).

“Дані про власників компаній тепер доступні в Opendatabot. Раніше такий пошук був можливий тільки на сайті ЄДР, і коштував він 60 гр. У нас ця функція – безкоштовна”, – розповідає засновник проекту Opendatabot Олексій Иванкин.

“Дані про власників компанії допомагають знизити ризики при роботі з контрагентами. За допомогою цієї інформації можна знайти, якими ще компаніями володів ця людина, і, відповідно, зробити висновки про репутацію його компаній”, – зазначив юрист Микита Підгайний.

Як повідомлялося, в серпні інформація про бенефіціарів всіх українських компаній була опублікована на Єдиному державному порталі відкритих даних.

Відповідно до опису на Єдиному державному порталі відкритих даних, на ньому опубліковано Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що містить перелік юридичних і фізичних осіб – підприємців. Він також доступний на сайті Мін’юсту.

Україна стала першою країною в світі, яка приєдналася до Глобального реєстру бенефіціарів власників – ініціативи Transparency International щодо сприяння прозорості та запобігання корупції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE