Politerno > Україна і світ > Зараз ми маємо в Україні штучно створене зубожіння, – експерт (Відео)

Зараз ми маємо в Україні штучно створене зубожіння, – експерт (Відео)

  • 29 Серпня, 2017
  • 1461 Переглядів
  • 0

Наявність в Україні опозиції такої ж потужної, як і влада, призвела б до розколу держави. Причина в тому, що у нас опозиція будується в громадянському суспільстві. До того ж, окрім політичного розмежування поглядів, у нас є ще й релігійне та культурно-мовне розмежування.

Таку думку в ефірі інтелектуально-політичного ток-шоу “Гра у класику” з Сергієм Рахманіним на телеканалі ZIK висловив філософ Сергій Дацюк.

“Зараз ми маємо в Україні штучно створене зубожіння. Не зубожіння через війну, не завдяки Революції, яка призвела до поганих громадянських наслідків, а саме штучну бідність, створену завдяки олігархічному консенсусу”, – заявив Сергій Дацюк.

За логікою, в такій ситуації повинна була б з’явитися потужна консолідована опозиція, яка б виконувала роль політичного контролера влади.

“Раз є держава, яка здійснює свої вчинки виключно проти свого народу, то так само мала б з’явитися потужна опозиція, яка була б дзеркальним відображенням влади та протистояла б їй. Але в цьому випадку ми б точно мали розкол України”, – вважає філософ.

Тобто, на його думку, потужна опозиція та потужна держава – це гарантований розкол країни.

Проте, на думку підприємця Валерія Пекаря, у світі є приклади держав, у яких є потужна і влада, і опозиція. При цьому в таких випадках нічого не вказує на можливий розкол.

“Я думаю, що у Сполучених Штатах обидві партії достатньо потужні. Така ж ситуація і у Великій Британії. І розколу таких країн ми не бачимо”, – зауважив Валерій Пекар.

За словами Дацюка, цілком можливо запровадити бікамералізм (двопалатність парламенту – ред.), але для цього “така вертикаль повинна бути вибудована, починаючи з регіональних організацій і закінчуючи поліцією, судами і так далі”.

“У нас опозиція будується в громадянському суспільстві. Тому, якщо б опозиція була настільки ж сильною, як держава, то це б точно призвело до розколу країни. В Україні, на відміну від США, окрім простого політичного розмежування, є ще й релігійне та культурно-мовне розмежування. Зрештою, розмежування політичних орієнтацій на Росію та на Європу”, – пояснює філософ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE