Politerno > Україна і світ > У регіонах завжди чекають дозволу верхівки на те, щоб красти, – Калинюк (ВІдео)

У регіонах завжди чекають дозволу верхівки на те, щоб красти, – Калинюк (ВІдео)

  • 31 Серпня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Боротьба із місцевою корупцією дуже залежить від всенаціональної боротьби. Якщо хабарника не буде карати влада, це для нього стане зеленим світлом на шляху до нечесної наживи.

Про це на телеканалі ZIK сказала виконавчий директор “Центру протидії корупції” Дарина Калинюк.

“Боротьба з корупцією на місцях дуже залежить від ставлення до неї на всенаціональному рівні. Локально завжди чекають месиджів верхівки із дозволом чи забороною красти. Так, наприклад, СБУ ділиться на дві, вміщаючи у собі управління по боротьбі з корупцією та контррозвідку в сфері економіки. Я переконана, що обидва управління є розсадниками корупції. Оскільки замість того, щоб боротись із, умовно кажучи, “злом”, самі його активно породжують.

Журналісти “зловили” заступника голови СБУ Павла Демчину на гарячому. Він активно користується своїм розкішним і незадекларованим будинком. Гадаєте його покарали? Ні! Ба, навіть більше! Президент нагородив його званням генерал-лейтенанта за заслуги, приурочивши це до Дня Незалежності. Цей жест є знаком для СБУ і правоохоронних органів, що корупція в Україні – безкарна”, – переконує експерт.

Хоч у журналістів та громадських активістів з’явилось багато інструментів для викривання корупції, проте займатись цим стає дедалі складніше.

“Вчора напали на керівника Харківського антикорупційного центру. Дмитра Булаха дуже сильно побили поблизу домівки. Звідси роблю висновок, що викриття корупції на регіональному рівні є більш болючими для місцевої влади та очільників. До того ж, така боротьба виливається у фізичну розправу з борцями за справедливість.

Вище згадана справа буде показова. Оскільки влада матиме шанс продемонструвати, як вона ставиться до регіональних антикорупціонерів. Ми чекаємо на швидке розслідування. Якщо ж прокуратура відмовиться працювати, то це також буде позитивним сигналом для усіх місцевих “князьків” і корупціонерів, мовляв: “Хабарництво безкарне, крадіть скільки заманеться!”, – додає Дарина Калинюк

Найбільшим превентивним засобом боротьби з корупцією буде кримінальне покарання хоча б одного топового корупціонера із конфіскацією майна, коментує гостя.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE