Politerno > Україна і світ > У торговому представництві РФ у Вашингтоні почались обшуки – Росія вручила США ноту протесту

У торговому представництві РФ у Вашингтоні почались обшуки – Росія вручила США ноту протесту

  • 2 Вересня, 2017
  • 1673 Переглядів
  • 0

У торговому представництві Росії в США, у Вашингтоні, почалися обшуки.

Про це передає РИА Новости.

За даними агентства, обшук проводитимуть співробітники Держдепартаменту США. Про те, що він буде проходити, американці попередили росіян заздалегідь, розповів керівник прес-служби посольства Росії в США Микола Лахонін.

Росія висловила протест.

Зокрема, МЗС РФ вручило ноту протесту раднику-посланнику посольства США в Москві через “плани уряду США провести обшук в Торговому представництві РФ у Вашингтоні”.

Про це йдеться в офіційній заяві МЗС РФ.

“Другого вересня до МЗС Росії був викликаний радник-посланник посольства США в Москві Е. Годфрі. Йому вручено ноту протесту в зв’язку з наміром американської влади влаштувати обшук в Торговому представництві Російської Федерації в Вашингтоні, в яке відсьогодні нас позбавляють доступу, хоча дана будівля знаходиться в російській державній власності і володіє дипломатичним імунітетом “, – йдеться в повідомленні МЗС РФ.

В МЗС РФ зазначили, що “розглядатимуть планований нелегітимний огляд дипломатичних приміщень Росії без присутності російських офіційних осіб і висловлену загрозу зламати вхідні двері як безпрецедентну, агресивну акцію, яка до того ж може бути використана спецслужбами США для організації антиросійської провокації за допомогою підкинутих компрометуючих предметів”.

У ноті також йдеться, що Росія залишає за собою право на заходи у відповідь.

Як відомо, в кінці липня з Росії вислали 755 американських дипломатів.

Так Москва відреагувала на нові санкції США.

До вересня глава Держдепартаменту Рекс Тіллерсон пообіцяв дати відповідь на цей крок.

Згодом, Держдеп зажадав закрити консульство Росії в Сан-Франциско і дві будівлі торгпредства в Вашингтоні і Нью-Йорку до 2 вересня.

Читайте також: Російські дипмісії в Сан-Франциско і Вашингтоні вивозить речі і щось спалюють (Відео-фото)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE