Politerno > Україна і світ > У справі Небесної сотні слідчі майже не отримують допомоги, – Ігор Луценко (Відео)

У справі Небесної сотні слідчі майже не отримують допомоги, – Ігор Луценко (Відео)

  • 3 Вересня, 2017
  • 1417 Переглядів
  • 0

Слідчі у справі розстрілу “Небесної сотні” зараз працюють на свій страх і ризик. Зараз їм допомагають лише адвокати, волонтери та окремі нардепи. Більше допомоги у них немає.

Про це на телеканалі ZIK розповів народний депутат України Ігор Луценко.

“У справі про побиття мене під час Революції Гідності є несподіваний прогрес. Чергова група слідчих, котра взяла собі цю справу, а таких змінилось вже три, знайшла певні нові зачіпки і з’явився новий підозрюваний”, – розповідає Ігор Луценко.

Хоча, на його думку, така ситуація насправді скоріше є винятком, оскільки там є елемент лобізму з його боку.

“Але ж справ по Майдану значно більше, і не всі потерпілі – народні депутати. Насправді абсолютна аналогія між нерозслідуванням справ по журналістах та справ по Майдану. Причина у системі роботи правоохоронних органів. Якщо начальник з певною регулярністю не питатиме у підлеглих, де результат у цій справі, вона так і лежатиме мертвим вантажем. Раз на рік видаватимуть якісь піар-результати, а потім знову рік “спати”, – вважає нардеп.

За його словами, ця схема однаково працює і у розслідуваннях вбивств Небесної сотні, і у справі Павла Шеремета.

“Якщо б Президент, який дуже плаче за Небесною сотнею, Генеральний прокурор регулярно збиралися і запитували слідчих про те, що їм необхідно для розслідування, у них було б значно більше можливостей, щоб довести до кінця бодай половину цих справ.

Натомість ті працюють, в основному, на свій страх і ризик, іноді їм допомагають адвокати “Небесної сотні”, волонтери та окремі народні депутати. Більше у них допомоги немає”, – пояснює колишній редактор і журналіст інтернет-видань.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE