Politerno > Тернопільщина > Любомир Крупа: “Ми зацікавлені у співпраці з Австрійською Республікою в найрізноманітніших сферах”

Любомир Крупа: “Ми зацікавлені у співпраці з Австрійською Республікою в найрізноманітніших сферах”

  • 5 Вересня, 2017
  • 1480 Переглядів
  • 0

Відбулася зустріч заступника голови Тернопільської облради Любомира Крупи, заступника голови ОДА Юрія Юрика з Почесним Консулом Австрійської Республіки у Львові Маркіяном Мальським.

“У нас із Австрією багато спільного, зокрема, – чималий відрізок історичного шляху, який наші народи пройшли разом. А це немало, оскільки і донині відчуваємо вплив історичної пам’яті на події сьогодення.  Минулоріч ми відзначили століття битви на горі Лисоня, де у складі австрійської армії воювали Українські Січові Стрільці. Нині там постав мілітарний пантеон, що возвеличує подвиг загиблих вояків. Неподалік є поховання загиблих австрійців. І таких місць в області чимало. Австрійську сторону мало би зацікавити відновлення звитяжного минулого австрійських військ. Не менш привабливою є співпраця у освітній та культурній сферах. Ми могли б попрацювати для організації студій чи практик наших студентів у Австрії. Проте, звичайно, не менш важливою є спільна робота в галузі економіки, зокрема, – у сільському господарстві. Вже сьогодні поряд із великими агрохолдингами ми готові організовувати середні та невеликі агровиробництва за участю австрійських підприємців, це ж стосується і переробки”, – розповів Любомир Крупа.

Також він повідомив про те, що обласна рада виділила кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію палацу графа Бадені, що в Коропці, та запропонував Маркіяну Мальському донести цю інформацію до австрійської сторони.

“Можливо, австрійські бізнесмени захочуть долучитись до відновлення палацу, оскільки граф був знаним австрійським державним діячем”, – сказав заступник голови обласної ради.

Почесний Консул Австрійської Республіки у Львові Маркіян Мальський подякував представникам обласної влади та повідомив про свої бачення на напрямки можливої співпраці. Зокрема поінформував про  австрійське товариство “Чорний хрест”, яке займається пошуками місць поховань австрійських вояків часів Першої світової війни та організовує опіку, відновлення та впорядкуванням військових поховань на місцях боїв у різних державах, у тому числі в Україні.  Почесний консул також зазначив, що можлива зацікавленість австрійців у організації туристичних турів, адже Галичина, а це частина Тернопілля, за  Франца Йосифа – розвивалось найдинамічніше. Період із 1772 року, коли Галичина увійшла до складу імперії Габсбургів, до Першої світової війни, став її міфологізованим “Золотим віком” – і попит на цей образ лише зростає. Маркіян Мальський наголосив на інтересі в Австрії у виробництві екологічно чистих продуктів.

Підбиваючи підсумки зустрічі, учасники підкреслили, що працюватимуть над  розвитком та поглибленням співпраці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE