Politerno > Україна і світ > НАБУ підозрює, що під час закупівлі поліцейських Mitsubishi Outlаnder чиновники переплатили понад 240 млн

НАБУ підозрює, що під час закупівлі поліцейських Mitsubishi Outlаnder чиновники переплатили понад 240 млн

  • 5 Вересня, 2017
  • 1367 Переглядів
  • 0

Національне антикорупційне бюро України підозрює, що Нацполіція переплатила при закупівлі авто Mitsubishi Outlаnder PHEV близько 30% від їх реальної вартості.

Інформація про це міститься в судовому реєстрі, повідомила організація Transparency Іnternational Україна.

За фактом зловживання посадовими особами ДП “Центр обслуговування підрозділів Нацполіціі України” при закупівлі автомобілів Mitsubishi Outlаnder PHEV НАБУ відкрила кримінальне провадження.

Детективи НАБУ підозрюють, що чиновники застосували необгрунтовану переговорну процедуру закупівлі з метою укладення договору про закупівлю з наперед визначеною юридичною особою ТОВ “Ніко Діамант” за цінами, які вищі за ринкові більш ніж на 30%.

Такі дії Нацполіціі завдали збитків державному бюджету в розмірі понад 240 млн гривень.

У цій справі детективи НАБУ звернулися до слідчого судді з проханням перевірити телефонні розмови фігурантів справи, проте отримали відмову.

“Важко щось сказати про докази, які приводили детективи НАБУ, але відмови в задоволенні клопотань виглядають дивними. Віримо в НАБУ і сподіваємося на подальше об’єктивне розслідування по цій справі”, – заявив експерт Transparency International Україна Іван Лахтіонов.

Нагадаємо, навесні цього року автопарк Національної поліції України поповнився 635 новими автомобілями Mitsubishi Outlander PHEV.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE