Politerno > Україна і світ > Шило на мило: чим замінять АТО у законі про реінтеграцію Донбасу

Шило на мило: чим замінять АТО у законі про реінтеграцію Донбасу

  • 5 Вересня, 2017
  • 1608 Переглядів
  • 0

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Юрій Гримчак повідомив, що у законопроекті про реінтеграцію Донбасу пропонують замінити термін “АТО” на “операція з оборони України”, але слова “війна” не буде.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Ми можемо назвати це війною. Тоді фактично ми оголошуємо війну Росії. Сьогодні Росія каже, що “нас там немає”. Але коли ми оголошуємо війну, ми починаємо “отримувати” все, що може запропонувати російський ВПК: танки, артилерію, літаки, ракети і багато чого іншого. Це нам потрібно?”, – пояснив Гримчак.

За його словами, у законопроект внесуть зміни стосовно миротворців і запропонують їх на розгляд парламенту після сесії Генеральної асамблеї ООН.

“Після того, як пройде Генеральна асамблея ООН і стане зрозуміло, яким чином ми будемо приймати миротворців, ми внесемо зміни. Думаю, що до кінця вересня”, – сказав він.

Як відомо, проект закону про реінтеграцію Донбасу ще не поданий до Верховної Ради.

Представник президента у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко розповіла, що закон про реінтеграцію Донбасу майже готовий, залишилося вирішити питання введення в регіон миротворчої місії.

Читайте також: Законопроект про реінтеграцію Донбасу – це прихований ремейк Мінська – політолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE