Politerno > Україна і світ > Лавриновичу у ГПУ вручили підозру

Лавриновичу у ГПУ вручили підозру

  • 7 Вересня, 2017
  • 1821 Переглядів
  • 0

Екс-міністр юстиції уряду Азарова Олександр Лавринович у четвер відвідав Генеральну прокуратуру, де йому вручили підозру у захоплення державної влади.

Про це Лавринович розповів журналістам після втого як вийшов з ГПУ, повідомляє “Укрінформ“.

“Була слідча дія – вручення мені підозри”, – сказав він.

Екс-міністр підтвердив, що йому інкримінують захоплення державної влади.

За словами його адвоката Євгена Солодка, Лавриновичу загрожує до 15 років позбавлення волі. Юрист також наголосив, що в четвер питання про обрання запобіжного заходу Лавриновичу не порушувалося.

“Далі буде слідство. Процесуальна поведінка Олександра Володимировича є бездоганною, тому казати, що існують ризики того, що він буде ухилятися і чинити якісь перешкоди слідству, – їх просто не існує, цих ризиків”, – додав Солодко.

Адвокат зазначив, що підозра налічує близько 10 сторінок, але “там дуже багато посилань на різні нормативно-правові акти, і зробити їх аналіз – це потребує часу”.

Генпрокуратура звинувачує Лавриновича та Януковича у тому, що вони в 2010 році без рішення Верховної Ради змінили Конституцію, повернувши її текст в редакції 1996 року, що розширило повноваження президента за рахунок звуження ролі і повноважень парламенту й уряду.

За даними “Інтерфакс-Україна”, Лавриновичу у ГПУ вручили лише підозру і жодних питань не задавали.

Як повідомлялося, Генпрокуратура викликала Лавриновича на 14:00 четверга, аби вручити підозру в захопленні державної влади й допитати.

Читайте також: Луценко заявляє про недостатність підстав для вручення підозр суддям КС, які встановлювали диктатуру Януковича

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE