Politerno > Україна і світ > Українцю Грибу в російському СІЗО “шиють” тероризм

Українцю Грибу в російському СІЗО “шиють” тероризм

  • 7 Вересня, 2017
  • 1571 Переглядів
  • 0

Зниклого в Білорусі сина українського офіцера Павла Гриба, котрий знаходиться в краснодарському СІЗО, звинувачують у тероризмі.

Про це УП повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

“7 вересня Генеральне консульство України в Ростові-на-Дону одержало повідомлення від управління ФСБ РФ в Краснодарському краї про тримання Павла Гриба у Краснодарі. У повідомленні йдеться про те, що Павла Гриба було затримано за звинуваченням у вчиненні злочину відповідно до ч.1 ст.205 Кримінального кодексу РФ”, – розповів Кирилич.

Він підкреслив, що наразі українські представники в Росії з’ясовують за яких обставин було затримано Гриба, а також намагаються домогтися доступу до нього адвоката та близьких.

“Посольству України в Росії та Генеральному консульству України в Ростові-на-Дону дано доручення оперативно звернутися нотою до МЗС РФ і представництва МЗС Росії в Краснодарському краю з вимогою невідкладно забезпечити доступ  українських консулів до  затриманого громадянина України, повідомити про причини та обставини затримання, умови тримання, забезпечення його права на адвокатський захист, а також забезпечити ліками, які він за приписом лікаря щоденно вживає”, – сказав Кирилич.

Стаття 205 Кримінального Кодексу РФ інкримінує терористичний акт та передбачає позбавлення волі від 10 до 15 років позбавлення волі.

Як повідомлялось, в кінці серпня колишній працівник прикордонної служби Ігор Гриб, котрий займається створенням капеланської служби в силових органах, заявив, що ФСБ РФ викрала його сина Павла під час відвідин Білорусі.

Близько двох тижнів про нього не було нічого чутно.

Тільки в кінці серпня Білорусь офіційно підтвердила, що зниклий Павло Гриб перетинав кордон 24 серпня, але його в країні не має.

Пізніше, дівчина з Сочі зізналась, що виманила українця Гриба в Білорусь під тиском ФСБ

Сім’я зниклого українця Гриба подала в ЄСПЛ позов проти Росії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE