Politerno > Україна і світ > Адвокат політв’язня Павла Гриба повідомив, що хлопець практично осліп

Адвокат політв’язня Павла Гриба повідомив, що хлопець практично осліп

  • 22 Грудня, 2018
  • 1363 Переглядів
  • 0

Стан політв’язня Павла Гриба погіршується, він практично втратив зір, в нього погіршилася пам’ять.

Про це в інтерв’ю “Главкому” повідомила адвокат Гриба Марина Дубровіна.

“Я не медик, щоб ставити діагноз, але навіть за зовнішніми ознаками видно, що стан Павла погіршується. Якщо порівняти з тим, що було у грудні минулого (2017- ред.) року, коли я почала захищати його у суді, і тим, що є зараз, не обов’язково бути лікарем, щоб зрозуміти: здоров’я хлопця здає”, – зазначила вона.

За словами Дубровіної, зір Гриба значно погіршився, він практично осліп.

“Він часто просто нездатний прочитати документи, які я йому передаю, навіть обличчя людей йому важко розгледіти. Павлу складно брати участь у судових засіданнях, оскільки він навіть свідків бачить погано”, – додала адвокат.

Дубровіна зазначила, що Гриб “почав погано орієнтуватися: навіть дуже прості речі мені треба йому пояснювати по кілька разів”.

“Не знаю, що на це впливає, можливо, всьому виною сильне нервове напруження. Погіршилась пам’ять, він погано запам’ятовує”, – зауважила вона.

Дубровіна також заявила, що Гриба не оглядають медики.

“З моменту ув’язнення у 2017 році він перебував у СІЗО, де лікарі писали стандартні висновки, дуже прості за змістом: “почувається добре, скарг немає, діагноз такий-то, може утримуватися під вартою”. Останнє медичне обстеження йому проводили 28 квітня 2018 р., після цього були зроблені аналізи, які оплатили батьки Павла і результати яких отримали у грудні. На основі результатів цих аналізів лікар Василь Притула і зробив заключення”, – додала адвокат.

Нагадаємо, Павла Гриба викрали росіяни 24 серпня 2017 р. на території Білорусі.

Павла Гриба, котрий знаходиться в краснодарському СІЗО, звинувачують у тероризмі.

За версією звинувачення, Гриб під тиском Стефана Капіноса схиляв російську школярку Тетяну Єршову з Сочі виготовити та підірвати вибухівку.

17-річна росіянка з Сочі зізналась, що запросила українця Павла Гриба в Білорусь під тиском співробітників ФСБ Росії.

Як повідомив адвокат Гриба Андрій Сабінін, ще 17 серпня, до приїзду Павла Гриба в Гомель, Ррсійський суд виніс рішення про його затримання Павла Гриба.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE