Politerno > Україна і світ > Президент Польщі пояснив заміну посла в Україні

Президент Польщі пояснив заміну посла в Україні

  • 22 Грудня, 2018
  • 1144 Переглядів
  • 0

Бартош Ціхоцький

Міністр закордонних справ Польщі запропонував кандидатуру свого заступника Бартоша Ціхоцького на посаду посла Польщі в Україні, зокрема, з огляду на “гарячий час” президентської кампанії в Україні.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, пише Wpolityce.

“Пропозиція полягає в тому, щоб Ціхоцький, який є заступником міністра закордонних справ, зайняв цей пост, так що це фактично посилення цього політичного представництва, а також, безумовно, зміцнення відносин з Міністерством закордонних справ”, – пояснив Дуда.

Він зазначив, що наближаються президентські вибори в Україні, а це означає “дуже жаркий час”.

19 грудня стало відомо про відкликання посла Польщі в Україні Яна Пєкла – каденція посла добігає кінця 31 січня 2019 року.

“Існували різні причини, будь ласка, пам’ятайте, що це була заява, подана мені міністром закордонних справ, тому моє рішення у цьому питанні було відповіддю на певний запит, повідомлений міністром закордонних справ”, – сказав президент.

Ціхоцький є істориком за освітою. Він працював як аналітик у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику.

Як повідомлялось, голова ІНП Польщі Ярослав Шарек у квітні заявив, що відновлення співпраці між польским та українським Інститутами національної пам’яті стане можливим після виконання українcькою стороною декількох умов.

Свого часу Україна звернулася до Польщі з пропозицією відновлення співпраці між інститутами нацпам’яті, міністерствами культури та міжнародними комісіями, котрі займаються історичними питаннями.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE