Politerno > Україна і світ > Касьянов: “Один клан змінив інший; на зміну бандитам прийшли крадії”

Касьянов: “Один клан змінив інший; на зміну бандитам прийшли крадії”

  • 7 Вересня, 2017
  • 1406 Переглядів
  • 0

Давайте називати речі своїми іменами. Майдан програв. Виграли такі люди, як власник магазину “Емпоріум”. Вони і раніше-то були в шоколаді. А тепер ще більше розжиріли.

Майдан стояв не стільки за абстрактні європейські цінності, скільки за справедливість. Революції трапляються тоді, коли люди більше не можуть терпіти несправедливість. Не беззаконня, ні, тому що закони можуть бути антинародними і антигуманними.

Ми пам’ятаємо, які закони були в Радянському Союзі, коли садили на 10 років за 10 колосків, і які закони були в гітлерівській Німеччині… Закон сам по собі не є гарантією справедливості. І наш похід в Європу – асоціація, безвіз – не привів до торжества справедливості.

Майдан стояв за справедливість, але не міг її досягти, тому що не було лідера, не було команди, яка готова була боротися до кінця.

Майданом скористалися олігархи і корумповані чиновники, які просто перефарбувалися.

По суті, програли бандити, які орієнтувалися на Росію. А виграли крадії, які роблять бізнес на Заході. Один клан змінив інший; на зміну бандитам прийшли крадії. Їм даром не потрібний Майдан і пам’ять про нього. Більшість з них нажило свій капітал несправедливим шляхом. Справедливість їх не цікавить в принципі.

Але запит на справедливість в суспільстві залишився. І він, безумовно, буде реалізований, коли до влади прийдуть нормальні, морально здорові люди, які будуть відновлювати справжню національну цінність – справедливість, за яку ми боремося вже багато століть. Без торжества справедливості не можна досягти інших цілей – побудувати сильну економіку, боєздатну армію, відвоювати Донбас і повернути Крим.

P.S. І не називайте мене волонтером.

Юрій Касьянов

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE