Politerno > Україна і світ > Чумак: Україна – одна із 7 країн, які не провели розслідування після панамського скандалу (Відео)

Чумак: Україна – одна із 7 країн, які не провели розслідування після панамського скандалу (Відео)

  • 7 Вересня, 2017
  • 1455 Переглядів
  • 0

На жаль, питання офшорів президента та інших високопосадовців в Україні взагалі не розслідується.

Таку думку у програмі “Vox populi” на телеканалі ZIK висловив народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Віктор Чумак.

“Я побачив, що у Роботі НАЗК відбуваються певні маніпуляції, тому і відмовився від членства у цьому агентстві. На сьогодні, той склад НАЗК, який існує, не влаштовує більшість громадян. Адже там є допустимими певні компроміси та підлаштованість під владу”, – зазначив Чумак.

Так, продовжує нардеп, наглядним прикладом є ситуація із садибою Петра Порошенка, яка розташоване на іспанському узбережжі.

“Ця власність президента України записана на якийсь із його офшорів, після чого НАЗК говорить, що це не є власним майном Порошенка. Але такого не може бути. Якщо людина проводить певний вільний час у такому місці, і не використовує його для виробництва, то це вважається приватною власністю”, – пояснив Чумак.

Також він зауважив, що, на жаль, питання офшорів президента в Україні взагалі не розслідується.

“Україна є однією із 7 країн зі всього світу, яка після панамського скандалу не почала розслідування щодо офшорів своїх високопосадовців. І це, на мою думку, є великою ганьбою”, – констатував Віктор Чумак.

Нагадаємо, 3-го квітня 2016 року міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ) в межах проекту “Панамський архів” (Panama Papers) опублікував масштабне розслідування про офшори сотень світових політиків, бізнесменів, спортсменів та діячів культури.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE