Politerno > Тернопільщина > Тернопільські обласні очільники взяли участь в XXVIІ Економічному форумі в Польщі

Тернопільські обласні очільники взяли участь в XXVIІ Економічному форумі в Польщі

  • 7 Вересня, 2017
  • 1581 Переглядів
  • 0

Тернопільська делегація на чолі із головами обласної ради Віктором Овчаруком та ОДА Степаном  Барною бере участь у 27 Економічному Форумі, котрий відбувається у місті  Криниця-Здруй (Польща).

Цьогорічний захід проходить під гаслом “Проект: Європа!. Рецепт на наступні десятиліття” і має неабияке значення для Старого континенту зокрема і світу в цілому. Тернополяни вже  взяли участь в офіційному відкритті Форуму, де на пленарній сесії під назвою “Незавершена інтеграція – прагнення Європейських країн” виступали Президенти Польщі  Анджей Дуда, Грузії – Георгій  Маргвелашвілі та Македонії –  Ґеорґе Іванов.

Окрім того Тернопільська делегація стала учасником дискусії  “Мілітаризації Чорного та Балтійського морів. Дві зони – одна проблема”, де спікером  виступав народний депутат України  Олег Барна. У рамках Форуму відбулась панельна дискусія на тему “Польща – Україна. У пошуках нових моделей партнерства та співпраці”.

Під час форуму  очільники області поспілкувалися з головою Європейського Конгресу Українців, спікером української національної меншини в Угорському парламенті, вихідцем з Тернопільщини – Ярославою Хортяні.

Форум продовжується. 7 вересня в панельній дискусії на тему: “Потенціал креативної та культурної індустрії” візьме участь голова обласної ради Віктор Овчарук, а в дискусії “Боротьба зі стереотипами – вплив іміджу країни і регіонів на туризм та економічний розвиток” – голова ОДА  Степан Барна.

Необхідно зазначити, що Економічний форум у місті Криниця-Здруй — одна з найбільших у Центральній і Східній Європі щорічних конференцій, на якій зустрічаються політики, бізнесмени, діячі культури і громадські активісти. Цьогоріч спостерігається велетенська кількість зареєстрованих учасників і акредитованих журналістів, кілька сотень тематичних дискусій та спеціальних заходів, участь глав урядів і парламентів, міністрів, парламентарів, президентів найбільших компаній, експертів і представників світу науки.

У заході беруть участь європейські експерти, які були причетні до реформування економік у своїх країнах та які готові поділитися стратегічними планами щодо розвитку економічних систем.

“Це – велика кількість інформації та цінний досвід”, – вважають тернополяни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE