Politerno > Україна і світ > На Львівщині поліція обшукує бійців батальйону “Донбас” (Відео)

На Львівщині поліція обшукує бійців батальйону “Донбас” (Відео)

  • 13 Вересня, 2017
  • 1449 Переглядів
  • 0

У вівторок, 12 вересня, у місті Винники на Львівщині біля озера поліція обшукує представників внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”. Правоохоронці стверджують, що перевіряють анонімне повідомлення про “невідомих людей у військовій формі з сумками зі зброєю і вибухівкою”.

На місце приїхала поліція, спецпризначенці та вибухотехніки, які оглядають речі військових. Представники “Донбасу” самі показали правоохоронцям зброю, яка розряджена і на яку вони мають дозвіл. Заборонених речей чи вибухівки у бійців батальйону не знайшли.

Як розповіли самі бійці “Донбасу”, за чотири дні цей обшук у них є вже восьмим.

Видання додає, що близько 40 бійців цього батальйону 10 вересня брали участь у забезпеченні порядку на кордоні у Краковці, коли його перетинав лідер “Руху нових сил” Міхеїл Саакашвілі. Проте військові не поспішають повертатися додому, поки ситуація напружена, натомість охоронятимуть суспільство від “тітушок”.

Зазначається, що через деякий час бійці батальйону “Донбас” захотіли вийти з території, проте поліція їх не випускала через процесуальні дії. Відтак, бійці забарикадувалися, а поліція для підсилення привезла у двох вантажівках КрАЗ нацгвардійців.

Детально про те, що відбувається, в коментарі “Главкому” розповів народний депутат Семен Семенченко, який зараз перебуває біля Винниківського озера разом із колегами Єгором Соболєвим та Володимиром Парасюком.

“Після подій на Краковці – коли ветерани “Донбасу” приїжджали туди для запобігання побиття людей “тітушками” – вони зупинились відпочити на день біля Винниківського озера. Сьогодні вранці вони були заблоковані підрозділом КОРД місцевої поліції”, – зазначив він і додав% у поліції стверджують, що вони перевіряють анонімне повідомлення про “невідомих людей у військовій формі з сумками зі зброєю і вибухівкою”.

За словами Семенченка, після обшуку, що тривав впродовж шести годин, вибухівки знайдено не було. “Ми отримали інформацію, що вказівка про обшуки була дана безпосередньо Аброськіним і Аваковим з метою побити ветеранів, переписати їхні дані і показати, що не можна протидіяти незаконним діям поліції”, – сказав він.

Нардеп також розказав, що до ветеранів АТО жодних претензій не висувають, однак не випускають їх з місця проведення обшуків, пояснюючи це тривалим процесом складання протоколу. “Насправді ніякого протоколу не може бути. Але вони вже кажуть, що проводять слідчі дії. Відбувається повне свавілля. Бійців фактично незаконно позбавляють свободи”, – додав він.

Читайте також: Саакашвілі анонсував поїздки українськими регіонами: розпочне із Чернівців (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE