Politerno > Україна і світ > Опозицію об’єднують лише претензії до влади і Порошенка, – Фесенко (Відео)

Опозицію об’єднують лише претензії до влади і Порошенка, – Фесенко (Відео)

  • 14 Вересня, 2017
  • 1326 Переглядів
  • 0

Опозиція навколо Саакашвілі спробує перейти в атаку і на президента, і на чинну владу, та організувати акцію тиску, успіх якої залежатиме від того, чи стане вона масовою.

Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко на телеканалі ZIK.

“Зараз створюється така собі “антипорошенківська” або антивладна коаліція, і це дійсно перша спроба певного об’єднання опозиції, хоч і неформалізована. Однак, хочу все ж підкреслили, що об’єднує ці сили лише претензія до влади і до Порошенка, а далі вже цілі різняться, не говорячи навіть про суттєві ідеологічні протиріччя і таке інше”, – зауважив Фесенко.

На думку політолога, влада зараз зацікавлена в тому, щоб зняти напругу навколо ситуації із Саакашвілі, нейтралізувати кризовий конфліктний потенціал, але не знімаючи претензій до тих, хто порушив закон і виступив проти влади.

“Питання застосування санкцій до порушників та прибічників Саакашвілі – це тільки питання часу і обставин. Щодо опозиційної сторони, то вірогідно, вони все ж таки спробують перейти в атаку. І те, що вони одразу не перейшли в атаку означає, що не було для цього достатньої готовності та ресурсів. Тому вони будуть черкати, можливо, наступного пленарного тижня, або можливо з часом спробують це зробити”, – прогнозує експерт.

Відтак, так звана опозиція спробує перейти в атаку і на президента, і на чинну владу, та організувати акцію тиску, успіх якої залежатиме від того, чи стане вона масово.

“Якщо акція опозиційних сил стане масовою, тоді у них буде певна перспективна. Якщо ж ні – то опоненти влади чекатимуть президентських і парламентських вборів, на яких інтереси всіх учасників групи підтримки Саакашвілі будуть протилежними”, – підсумував Володимир Фесенко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE