Politerno > Україна і світ > Як українські чиновники американське вугілля під гімн зустрічали (Відео)

Як українські чиновники американське вугілля під гімн зустрічали (Відео)

  • 14 Вересня, 2017
  • 1776 Переглядів
  • 0

Влада все частіше вражає своїми діями і черговий приклад – покупка американського вугілля.

“Ну купуємо вугілля в США, та й Бог в них” – думають багато українців. Вся справа в тому, що середньосвітова ціна тонни вугілля становить близько 50 $, але Україна настільки багата країна, що може дозволити собі купувати американське вугілля, яке обходиться в 113 $ за тонну.

Мало того, подивіться з якими почестями зустрічали в порту міста Південний судно, яке привезло першу партію заокеанської сировини.

Влада влаштували справжню церемонію з цього приводу, з мікрофонами, офіційними особами та навіть гімном України.

Пропонуємо переглянути відео урочистого розвантаження в порту “Південний” першої партії вугілля, поставленого з США в рамках домовленостей президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа.

Запис урочистої зустрічі розмістив на своїй сторінці в Facebook портал “Без Табу”, підписавши відео: “Офіційна зустріч вугілля з США. Дикий совок!”.

Як повідомила прес-служба порту, американське судно “Ocean Ambitious” прибуло в “Південний” 13 вересня о 2:15 ночі. З США привезли 62 тисячі тонн енергетичного вугілля для ТЕС “Центренерго”. На розвантаження піде три доби.

Прибуття першої партії американського вугілля в Україну привітав президент Порошенко.

“Вітаю перше американське вугілля в Україні, поставлене згідно моїх домовленостей з Президентом Трампом. Важливий внесок в енергетичну безпеку нашої держави. Яскраве свідчення взаємовигідного співробітництва між стратегічними партнерами. Безповоротня втрата для Росії ще одного інструменту енергетичного шантажу, незважаючи на підступну крадіжку українського вугілля на українському Донбасі”, – написав Порошенко.

Фото: facebook.com/petroporoshenko

Зустрічали вугілля в українському порту міністр інфраструктури Володимир Омелян і посол США Марі Йованович.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE