Politerno > Україна і світ > “Пропозиція Путіна розділить Україну” – Волкер зробив заяву про миротворців на Донбасі

“Пропозиція Путіна розділить Україну” – Волкер зробив заяву про миротворців на Донбасі

  • 16 Вересня, 2017
  • 1351 Переглядів
  • 0

Представник Держдепу США по Україні Курт Волкер вважає, що пропозиції Росії по введенню миротворців на Донбас не вирішать проблему.

Про це дипломат заявив на форумі Ялтинської стратегії в Києві YES-2017.

За його словами, пропозиції Путіна можуть “поділити Україну”.

“Деталі того, що було запропоновано, я думаю, насправді ще більше розділять Україну, а не вирішать проблему”, – зазначив Волкер.

У той же час представник США заявив, що пропозиції РФ треба вивчити.

“Якщо ми зможемо прийти до обговорення міжнародної сили для забезпечення безпеки, яка замінить російські сили і проведе моніторинг важкого озброєння, а також проконтролює кордон – це буде суттєвим кроком вперед, базою для реалізації мінських угод і відновлення територіальної цілісності”, – сказав він.

При цьому Волкер не уточнив, який саме кордон повинна проконтролювати “міжнародна сила” – лінію розмежування на Донбасі чи російсько-український кордон в “ЛДНР”.

Як повідомлялось, президент Російської Федерації Володимир Путін вважає доречною місію миротворців ООН на Донбасі, але це питання треба узгоджувати з “ЛНР” і “ДНР”. За його словами, може йтися “лише про функції забезпечення безпеки співробітників ОБСЄ”.

“Ці сили повинні знаходитися в зв’язку з цим на лінії розмежування і на жодних інших територіях“, – заявив російський лідер.

Читайте також: Путінський сценарій для Донбасу або нові плани Кремля

або Що криється за підтримкою Путіним введення миротворців на Донбас – думки експертів

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE