Politerno > Україна і світ > Скупчення перед великим шухером

Скупчення перед великим шухером

  • 18 Вересня, 2017
  • 1676 Переглядів
  • 0

Заговорили про об’єднання Нарфронту і БПП. Туди ж, за логікою речей, можуть долучитися мажоритарники від влади, які не які сподіваються проскочити по округу по другому разу, а також депутати від груп, афільованих з владною більшістю – “Воля народу” та інших їм подібних.

Ну, нижня чуйка, на якій сидять і відчувають небезпеку, в нашої влади завжди була розвинена непогано. Але в реальне об’єднання цих структур і людей повірити не вдається.

Перш за все, явною метою такого об’єднання є збереження себе у владі. А це не Ковчег, це така маленька рятувальна шлюпка, яка перевантажена вже тоді, коли спускається на воду. Зайві там не потрібні, скоріше, доречне скидання баласту.

Знову ж таки, для наших  правителів влада – синонім доступу до фінансових потоків. А вони міліють – зусиллями тієї ж ж жадібної та недолугої влади. Тобто, в цій перевантаженій рятувальній шлюпці на всіх категорично не вистачає припасів. Особливо, якщо врахувати менталітет володарів: ПОП явно хоче загребти все під себе і торгувати недоторканним запасом до останнього.

Так, “фактор Саакашвілі” лякає і змушує шукати порятунку. Об’єднання влади в один кулак здатне серйозно ускладнити діяльність опозиції. Але опозиція має сяку-таку, але ідею справедливості. А яку ідею може запропонувати влада? І суспільству, і навіть самим собі?

Швидше за все, спроба об’єднання закінчиться чисто формальними деклараціями. А то і згасне потихеньку. Тому що мародери не вміють домовлятися. А вже про особисті протистояння в нашій владній верхівці можна написати ще одну “Кайдашеву сім’ю”.

І навіть якщо станеться дивовижне – в Києві підпишуть меморандум про об’єднання БПП, Нарфронта і інших, то на місцях ці гнилі нитки порвуться при першій серйозній справі.

До речі, спроби структурування та об’єднання політичних сил – явна ознака насування виборів.

Alexandr Kochetkov

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE