Politerno > Україна і світ > КСУ заявляє про неприпустимість зменшення розміру довічного утримання суддів

КСУ заявляє про неприпустимість зменшення розміру довічного утримання суддів

  • 20 Вересня, 2017
  • 1446 Переглядів
  • 0

Зменшення утримання негативно відіб’ється на об’єктивності суддів, – вважають слуги народу

В.о. голови Конституційного суду України (КСУ) Віктор Кривенко вважає неприпустимим зменшення розміру щомісячного довічного утримання суддів.

Про це йдеться в зверненні Кривенко до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана та голови Верховної Ради Андрію Парубію, оприлюдненому на сайті КС.

Згідно з повідомленням, зменшення розміру щомісячного довічного грошового утримання судді заплановано в рамках пенсійної реформи. У КС вважають, що зменшення вмісту негативно відіб’ється на об’єктивності суддів.

Керівник також нагадав, що в своєму рішенні від 8 червня 2016 року КС визнав неконституційними положення законів України щодо зменшення розміру щомісячного довічного утримання судді. “Відповідно до положення ст. 1512 Конституції України, рішення і висновки, ухвалені Конституційним судом є обов’язковими, остаточними і не можуть бути оскаржені”, – йдеться в листі.

“З огляду на вимоги ст. 8 Конституції України, прийняття законів, інших правових актів або їх окремих положень у редакції, аналогічній тій, яка була визнана неконституційною, є неприпустимим”, – зазначив він.

Як повідомлялося раніше, суддям КСУ підняли зарплату до 120 тис. гривень і перевели на довічне забезпечення.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE