Politerno > Україна і світ > НАБУ стверджує, що Луценко бреше про незаконне прослуховування держслужбовців

НАБУ стверджує, що Луценко бреше про незаконне прослуховування держслужбовців

  • 20 Вересня, 2017
  • 1509 Переглядів
  • 0

Заява генпрокурора Юрія Луценка, зроблена на брифінгу 20 вересня, про те, що НАБУ нібито незаконно прослуховувало більше 150 чоловік, включаючи охорону глави держави, не відповідає дійсності.

Таку заяву бюро оприлюднило на своїй сторінці в Facebook.

“Важко зрозуміти причини, за якими Юрій Луценко свідомо вводить в оману громадськість. Не виключаємо, що подібні заяви мають на меті заблокувати створення незалежного антикорупційного суду і дискредитувати Національне антикорупційне бюро в очах громадськості та іноземних партнерів”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві нагадали, що у НАБУ немає повноважень для здійснення автономного прослуховування і для цих цілей Бюро користується засобами Служби безпеки України.

“Генеральний прокурор повинен був знати, що “поставити” на прослуховування один номер на підставі судового рішення про дозвіл на прослуховування іншого технічно неможливо. Впевнені, Служба безпеки України охоче роз’яснить панові Луценку особливості законодавства, про які він, очевидно, не обізнаний”, – заявили у відомстві.

При цьому в Бюро здивувалися тому, що “генеральний прокурор міг мати у своєму розпорядженні докази незаконної діяльності правоохоронного органу та не вжив заходів для її припинення”.

“Це може кваліфікуватися як посадовий злочин”, – констатували в НАБУ.

Виходячи з цього, в Бюро закликали генпрокурора “перевіряти інформацію, перш ніж поширювати її в ЗМІ”.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що НАБУ незаконно прослуховувало понад 140 державних службовців, і прокуратура має юридичні докази.

Читайте також:

Якщо для Луценка судова система ефективна, то нехай досидить свої 3 роки, – “Громадський люстраційний комітет” (Відео)

Ті ж самі судді, які відправили Луценка за грати, перемогли у конкурсі до Верховного суду

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE