Politerno > Україна і світ > Ті ж самі судді, які відправили Луценка за грати, перемогли у конкурсі до Верховного суду

Ті ж самі судді, які відправили Луценка за грати, перемогли у конкурсі до Верховного суду

  • 20 Вересня, 2017
  • 1592 Переглядів
  • 0

Судді В’ячеслав Наставний та Сергій Слинько, які перемогли у конкурсі до нового Верховного суду, свого часу підтвердили законність і обгрунтованість вироку щодо нинішнього генерального прокурора Юрія Луценка.

На цей казус вказав член Громадської ради доброчесності, адвокат Роман Маселко у своєму блозі на УП.

Маселко нагадує: прийнято вважати, що ув’язнення Юрія Луценка за часів Віктора Януковича є політично вмотивованим, а судове рішення – незаконним та несправедливим. Однак, зауважує адвокат, Вища кваліфікаційна комісія суддів вважає служителів Феміди, які раніше засудили Луценка, “професійними, доброчесними, незалежними й такими, що повністю відповідають вимогам, встановленим до суддів Верховного суду”.

“Отже, одне з двох – або Юрій Луценко дійсно був справедливо засудженим чесними суддями і є злочинцем, або ж процедура, по якій сам Юрій Луценко пропонує обирати антикорупційних суддів, дає збій і дозволяє обирати дискредитованих та керованих суддів, які виносять політично обумовлені та незаконні рішення”, – резюмує юрист.

Водночас, він вказує на іншу, більш ймовірну причину такого казусу: “Хоча, ймовірно, це зовсім не збій, а саме задум такий – мати “ручних” і “підвішених” суддів в “оновлених” судах, особливо в антикорупційних. Можливо, це є справжньою метою створення антикорупційних палат на контрольованому конкурсі?”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE