Politerno > Україна і світ > В Запоріжжі пропонують провести оральну вакцинацію лисиць проти сказу за 154 мільйонів (Документ)

В Запоріжжі пропонують провести оральну вакцинацію лисиць проти сказу за 154 мільйонів (Документ)

  • 22 Вересня, 2017
  • 1718 Переглядів
  • 0

На найближчу сесію Запорізької облради пропонується винести проект рішення про “Програму оздоровлення території Запорізької області від сказу на 2017-2021 рік” і в рамках цього рішення витратити 154 329 410 гривень на оральну вакцинацію лисиць.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції Борислав Береза.

“Вчора один мій європейський колега запитав у мене, що відбувається з лисицями в Запорізькій області. Скажімо так, я був сильно здивований його інтересом до цього питання. Більш того, я пояснив йому, що не в курсі оскільки не є мисливцем. На що він пояснив мені, що йдеться не про полювання, а про … оральну вакцинацію лисиць вартістю в 5 мільйонів євро. Мою реакцію уявляєте? М’яко кажучи я здивувався. І сказав йому, що він щось плутає. А сам без надії на результат набрав запит у гуглі. Ось тут моє здивування довело, що йому є куди рости. З’ясувалося, то на найближчу сесію обласної ради Запорізької області пропонується винести проект рішення про “Програму оздоровлення території Запорізької області від сказу на 2017-2021 рік” і в рамках цього рішення витратити 154 329 410 гривень на оральну вакцинацію лисиць. Ви розумієте про що йдеться??? Це ж тупий розпил бюджетних грошей! Уже цього року хочуть орально вакцинувати лисиць на 31 мільйон гривень. До речі, за приблизними підрахунками, згідно з цією програмою, на вакцинацію однієї лисиці планується витратити близько 12 тис. гривень. А може на оздоровлення людей ці гроші краще витратити, але не тих, які збираються розпиляти бюджет, а на тих, які живуть у Запорізькій області. Цікаво, хто це придумав? Потрібна вакцинація? Робіть. Але не смійте бюджетні гроші пиляти! Мене сильно “порадувало” те, що в процесі оральної вакцинації лисиць планують задіяти авіацію і супутникову апаратуру. А підключити яке-небудь голлівудське агенство для освітлення цієї події або аргументувати, що розвезення вакцини треба виробляти виключно на автомобілів марки Тесла не додумалися вписати? Чого вже розмінюватися на дрібниці?! Пиляти гроші – так пиляти!

Ви собі уявляєте, як красиво летить крило вертольотів над Запорізькою областю на світанку, під “Політ Валькірій” Вагнера і з них десантують лісників, які відловлюють лисиць і орально їх … вакцинують. Представили? Я в шоці! Головне, що потім це фіг перевіриш. Співробітники контролюючих органів, отримавши завдання перевірити кількість вакцинованих лисиць, будуть їх відловлювати? А як вони будуть перевіряти – пройшла лисиця вакцинацію чи ні? Я уявляю цей діалог між перевіряючим і лисицею:

– Тебе вакцинували?
– Звичайно! Навіть двічі!
– Чим доведеш?
– Хочеш поклянуся? Ось, вік кролятини не бачити!

І переконавшись у факті вакцинації перевіряючий повертається в офіс і пише звіт:

– У процесі опитування лисиць факт вакцинації підтвердився. Опитана лисиця з наданими показаннями згодна і протокол опитування оскаржувати не планує, – написав він.

Береза зазначив, що після повернення в Україну обов’язково напише депутатський запит, додавши, що те, що про таке стає відомо від європейських партнерів, не додає бонусів Україні.

“Я уявляю, як відреагували б у Франції, якби тут хтось запропонував витратити бюджетні гроші на вакцинацію … устриць, наприклад. Скандал національного масштабу був би неминучим. А у нас таке могло б пройти тихо. Але тепер не пройде. Подивимося, як вони це постараються протягнути. І головне – хто? Буду інформувати про розвиток подій. Але гроші розпиляти не дам!”, – підкреслив нардеп.

“При цьому люди з департаменту фінансів, які тверезо мислять, стверджують, що на цей рік в бюджеті таких грошей ніяк не передбачено, а отже говорити про виділення будь-яких бюджетних коштів на найближчій сесії не варто”, – додав Береза.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE