Politerno > Україна і світ > Боротьба з корупцією в Україні носить постановочний характер – політолог

Боротьба з корупцією в Україні носить постановочний характер – політолог

  • 24 Вересня, 2017
  • 1305 Переглядів
  • 0

Боротьба з корупцією в Україні буде і надалі мати постановочний характер

Про це в коментарі ГолосUA повідомив політолог Кирило Молчанов.

“Гучні справи були не тільки по екс-главі ДФС Роману Насірову та екс-нардепу М.Мартиненко, раніше були і діамантові прокурори, і суддя Чаус, і інші одіозні особистості. Тільки в цьому році оголосили десять справ, але посадка до в’язниці інкримінувалася тільки двом або трьом особам, які не були публічними людьми. Якщо і садять, то тільки дрібних чиновників і керівників тих чи інших неключових служб органів виконавчої влади”, – сказав К. Молчанов.

За словами політолога, навряд чи найближчим часом ми побачимо зміну ситуації.

“Боротьба з корупцією в Україні буде продовжувати носити постановочний характер. Спочатку фігурантів скандальних справ будуть заарештовувати, потім випускати, а потім справи проти них будуть розвалюватися в суді. Всі хто боявся опинитися за гратами, вже давно виїхали з країни. Зокрема, нардепи Сергій Клюєв і Олександр Онищенко. Все зводиться до того, що в Україні просто немає політичної волі для того, щоб топ-чиновники могли понести хоч якесь покарання”, – уточнив К. Молчанов.

За його словами, створені антикорупційні органи неефективні в боротьбі з корупцією.

“Створили НАБУ, потім НАЗК, а зараз триває епопея зі створенням антикорупційного суду або палати. Всі ці органи були створені для того, щоб потягнути час і продовжувати політику повної корумпованості. Без політичного перезавантаження в країні нічого не зміниться. Не варто очікувати, що ворон ворону виклює око”, – резюмував К. Молчанов.

Нагадаємо, з початку 2017 року правоохоронці затримали за корупційні злочини 7 тис. 123 людини, більш 2 тис. 200 справ передали в суд. Про це під час брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE