Politerno > Україна і світ > Мінздрав виділив 100 мільонів гривень на трансплантацію органів, при відсутності закону, який це дозволяє – нардеп

Мінздрав виділив 100 мільонів гривень на трансплантацію органів, при відсутності закону, який це дозволяє – нардеп

  • 24 Вересня, 2017
  • 1413 Переглядів
  • 0

У державному бюджеті України виділяються кошти на ті медичні перетворення, під які відсутня відповідна законодавча база.

Про це кореспонденту ГолосUA заявив народний депутат України Ігор Шурма.

Ігор Шурма

“У бюджеті виділяється понад 100 мільйонів гривень на трансплантацію, але при цьому відповідний закон ще не прийнятий. Виділяються кошти на функціонування Національної служби охорони здоров’я, але проходження відповідного законопроекту під великим питанням. У нас не вистачає грошей на онкологію і зарплати лікарям, на екстрену медичну допомогу грошей в достатній кількості не виділяється. Але в той же час вони дають гроші на те, під що ще немає законодавчої бази. Це профанація “поліпшення на майбутнє”, – підкреслив І. Шурма.

Нагадаємо, раніше в Києві пройшли масові акції протестів працівників медичної сфери, які пов’язані з медреформою, запропонованою урядом.

Раніше, в.о. міністерства охорони здоров’я  Уляна Супрун заявила, що медична реформа передбачає безкоштовні послуги з надання первинної медичної допомоги

“Якщо Верховна Рада проголосує за законопроекти щодо реформи фінансування системи охорони здоров’я на первинній ланці, послуги, коли буде підпис на декларації і лікаря, і пацієнта, будуть надаватися безкоштовно”, – заявила Супрун.

За її словами, середній базовий тариф на одного пацієнта в первинній ланці складе 370 грн на рік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE