Politerno > Україна і світ > Подолати контрабанду на лінії розмежування неможливо,- Георгій Тука (Відео)

Подолати контрабанду на лінії розмежування неможливо,- Георгій Тука (Відео)

  • 24 Вересня, 2017
  • 1232 Переглядів
  • 0

Із перших днів я заявляв, що подолати контрабанду на лінії розмежування блокадою неможливо. Єдиний шлях, яким можна це зупинити – вибити з цього явища економічне підгрунтя.

Про це в ефірі інформаційно-політичного ток-шоу “Народ проти!” на телеканалі ZIK заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Ведуча програми зауважила, що сьогодні в українському Слов’янську продають цигарки з окупованих територій, а до окупованого Донецька із Бахмута везуть м’ясо та ковбасу. Водночас пані Влащенко запитала у Георгія Туки, чи у нас є блокада торгівлі, чи все ж таки вона відсутня.

“Звісно, що юридично вона є. І якщо взяти промислові обсяги поставки продукції, вона існує. Якщо ж взяти те, що умовно називається контрабандою, вона не існує”, – заявив Георгій Тука.

За словами заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, що із перших днів він заявляв, що покласти край контрабанді блокадою неможливо.

“Протягом 25-ти років ми маємо контрабанду на заході, на півночі з Росією, всюди на наших кордонах є контрабанда. І це не тільки наша проблема”, – заявив Георгій Тука.

Гість програми додав, що єдиний шлях, яким можна зупини контрабанду – “вибити з цього явища економічне підгрунтя”.

“От до прикладу, зараз ніхто не може уявити контрабанду між Польщею та Німеччиною, бо сенсу в цьому немає. Іншого шляху людство ще не вигадало”, – каже Георгій Тука.

На запитання ведучої, хто сьогодні заробляє на контрабанді з окупованими територіями Георгій Тука зазначив, що заробляє той, хто безпосередньо стоїть та охороняє прохід, через який йде контрабанда.

“А на різних проходах стоять різні люди. На одних проходах – виключно військовий підрозділ, на інших – військові з СБУ, військові з прикордонниками, прикордонники з “фіскалами”. Тобто, хто стоїть, той і заробляє, янголів немає”,– заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE