Politerno > Україна і світ > Семенченко озвучив досягнення блокади ОРДЛО (Відео)

Семенченко озвучив досягнення блокади ОРДЛО (Відео)

  • 24 Вересня, 2017
  • 1717 Переглядів
  • 0

Значна частина антрациту тепер не завозиться ані з Росії, ані з окупованих територій, ані з США, а купується всередині країни, на українських шахтах. Держава повністю перейшла на споживання вугілля власного виробництва та підписала контракт зі США. Це і є досягнення блокади.

Про це в ефірі програми FACE 2 FACE на телеканалі ZIK заявив народний депутат України (фракція “Самопоміч”) Семен Семенченко.

“Я розповім вам про досягнення блокади. Отже, перше – Зміїївску та Трипільську ТЕС, декілька блоків переробили під вугілля газових сортів, яке видобувається на території України. Тобто, значна частина антрациту тепер не завозиться ані з Росії, ані з США, а купується всередині країни, на українських шахтах. І якби не інтереси Ахметова, то перебудова ТЕС відбувалася б значно швидше”, – заявив народний депутат.

Другим досягненням блокади ОРДЛО, за словами Семенченка, є контракт зі США щодо постачання американського вугілля в Україну.

“Тобто “Центренерго”, а це державне підприємство, призупинило купувати вугілля в Росії та на окупованій території. Натомість, почало купувати вугілля у США. А в Росії закуповує вугілля лише Ахметов. І зараз ми намагаємося чинити тиск на прем’єра, аби він заборонив Ахметову завозити вугілля з Російської Федерації”, – заявив Семен Семенченко.

Підсумовуючи гість програми додав, що завдяки блокаді ОРДЛО держава повністю перейшла на споживання вугілля власного виробництва та частково США.

Окрім цього, нардеп зауважив, що єдине, що ще залишилося заблокувати – купівлю Ахметовим російського вугілля.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE