Politerno > Україна і світ > Коли людей позбавляють правосуддя – в суспільстві починаються самосуд та анархія

Коли людей позбавляють правосуддя – в суспільстві починаються самосуд та анархія

  • 25 Вересня, 2017
  • 1340 Переглядів
  • 0

Реформи спрямовані на реальне покращення. Коли ж реформи погіршують стан справ, то це не реформа, це – злочин

У Верховній Раді України іменем президента чиниться беззаконня, у порівнянні з яким навіть драконівські закони Януковича від 16 січня 2014 року виглядають дитячою забавкою.

Бо законопроект президента Петра Порошенка № 6232 “Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів” є злочинним за самою своєю суттю.

Президент пропонує позбавити всіх наших громадян будь-яких прав на саму можливість чесного судочинства. Торкнемось лише найбільш кричущих жахів, які президент підготував кожному громадянину.

Підкоривши собі судову гілку влади, Порошенко остаточно перетворює суддів зі служителів Феміди на свавільних тиранів. Вводячи поняття “неприпустимість зловживання процесуальними правами”, президент та юристи з його Адміністрації позбавляють людей на будь-які права в суді.

Суддя на власний розсуд зможе відсторонити будь-якого захисника чи свідка з боку постраждалої сторони. Та ще й оштрафувати цю людину на 160 тисяч грн., якщо судді так заманеться.

Суддя зможе відхилити будь-яке клопотання, заяву чи скаргу учасника процесу, навіть не пояснюючи – і цю дію судді жодним чином не можна буде оскаржити.

Якщо судді заманеться, він зможе будь-кому заборонити доступ до судової зали. При цьому, суддя може заборонити фото- та відеофіксацію відкритого судового процесу.

Це – кінець суду. Це – смерть європейського судочинства. Президент Порошенко це також назве своєю черговою реформою?

Реформи спрямовані на реальне покращення. Коли ж реформи погіршують стан справ, то це не реформа, це – злочин. За який карають Народ та Історія.

Але це далеко на все. Зараз суд має прилюдно оголошувати свої рішення, навіть ті, що прийняті в ході закритого судового засідання.

Якщо депутати, схвалять цей законопроект, то судді зможуть приймати рішення й навіть їх не оголошувати. А задля прийняття таких таємних рішень судді матимуть змогу таємно зустрічатись із кожною зі сторін процесу. Задля чого, спитаєте ви? Задля прийняття рішення – найбільш вигідного для їх господаря або для власного збагачення. Корупція та хабарництво в судах сягнуть космічних масштабів!

Всупереч усім конституційним нормам, позивачу-громадянину в адміністративному суді доведеться самостійно доводити, що влада порушила його права. При цьому, він не зможе взяти громадського захисника – тільки адвоката. Коли 65% громадян України живуть за межею бідності (офіційні дані ООН), чи можуть вони собі таке дозволити?

Захисту в суді громадянину не буде. Скільки пройде часу, доки наші суди перетворяться на судилища часів Сталіна, коли людей мільйонами страчували та відправляли до концтаборів за відверто сфабрикованими звинуваченнями?

Хіба таку європейську Україну ми хочемо будувати? Чи за це гинули і гинуть наші найкращі доньки та сини у боротьбі з іноземною військовою навалою та внутрішнім ворогом, ім`я якому – корупція?!

Фракція “Батьківщина” внесла до цього жахливого законопроекту Порошенка 931 поправку. Враховані лише 33…

Необхідно зробити все можливе і неможливе, щоб цей законопроект ніколи не став законом!

Сьогодні найбільш прогресивні представники громадянського суспільства єдиним фронтом виступають проти цього знущального законопроекту.

Коли людей позбавляють правосуддя – в суспільстві починаються самосуд та анархія. Містер Лінч може дійти і до провладних депутатів та можновладців…

Андрій Павловський

Експерт з питань соціальної політики

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE