Politerno > Україна і світ > Незрозуміло, звідки набиратимуть працівників до Антикорупційного суду, – адвокат (Відео)

Незрозуміло, звідки набиратимуть працівників до Антикорупційного суду, – адвокат (Відео)

  • 27 Вересня, 2017
  • 1505 Переглядів
  • 0

Створенням антикорупційного суду влада автоматично визнає, що всі інші суди є корупційними. Тож це неприпустимо. Окрім того, незрозуміло, звідки набиратимуть працівників для цієї інституції. Адже за висновками експертів, понад 60% ймовірних антикорупційних суддів – недоброчесні.

Таку думку на телеканалі ZIK адвокат Ростислав Кравець.

Ймовірно, іноземні партнери дали Президентові Порошенку певні знаки того, що не можна створювати антикорупційний суд. Адже тоді б ми визнали, що усі інші суди в державі є корупційними.

“Таке ставлення було б неприпустимим. Адже воно підриває усі основи суспільства та державності”, – переконаний Кравець.

Та й не зрозуміло, де збираються брати самих суддів для новоствореної антикорупційної інституції.

“Вони їх виростять чи привезуть десь з Канади або Грузії? У нас є люди, які все життя пропрацювали в судах. За висновками тої ж громадської ради доброчесності, понад 60% осіб, які можуть потрапити до нового суду, не пройшли тести на доброчесність”, – розповів адвокат.

До того ж, у країні діє єдиний процесуальний кодекс. Тож незрозуміло, чи для антикорупційних суддів існуватимуть окремі закони.

“Що це взагалі за окремий підхід? Це будуть якісь особи, обласкані владою? Навіть зараз бачимо ситуацію, що склалась у Вищій кваліфікаційній комісії суддів та Вищій раді правосуддя з Верховним судом. Їм встановлюють зарплати у 250 тисяч гривень і ми прекрасно розуміємо, що вони не ухвалюватимуть рішень проти влади. Адже де ще вони візьмуть такі зарплатим?”, – наголосив Кравець.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE