Politerno > Україна і світ > Про справжні причини вибухів та відповідальність – думки військових експертів (Відео)

Про справжні причини вибухів та відповідальність – думки військових експертів (Відео)

  • 27 Вересня, 2017
  • 2101 Переглядів
  • 0

Військовий експерт Олег Жданов заявив, що причиною вибухів на складі боєприпасів поблизу Калинівки Вінницької області є халатність військовослужбовців і розкрадання. Про це повідомляє NewsOne.

“Дуже все схоже, як і починалося в Балаклії. Сталося вночі, спочатку теж говорили, що диверсія, а в підсумку все звелося до необережного поводження з вогнем. Я б розглядав версію “недбалість” і версію “все вкрадено до нас”. Тому що знову звучать від воєначальників заяви, що треба чотири мільярди гривень на закупівлю боєприпасів, що витратили сім мільйонів снарядів, тому версію про диверсію я б ставив на останнє місце”, – сказав експерт.

Нагадаємо, пожежа з подальшою детонацією боєприпасів виникла пізно ввечері 26 вересня на 48-му арсеналі військової частини А1119, який розташований у районі смт Калинівка Вінницької області.

Колишній глава Служби зовнішньої розвідки України Микола Маломуж заявив, що вибух на складі з боєприпасами під Вінницею – не просто інцидент, це вже стало тенденцією для країни. Таку думку висловив в ексклюзивному інтерв’ю для телеканалу NewsOne.

“Те, що було допущено порушення правил несення служби, однозначно, і викликало таку велику трагедію. Це доводить, що в системі збройних сил України просто відсутня модель забезпечення безпеки складів, зокрема в Калинівці”, – підкреслив Маломуж.

За його словами, незабаром, через таку недбалість, Україну захищати не буде чим. В цьому випадку, запевняє Маломуж, не може нести відповідальність лише один чиновник.

“Пора вже припинити шукати стрільців. У першу чергу у відставку у нас повинен піти начальник Генштабу, керівники відповідних військових частин. З огляду на систему, також необхідно вирішити, яку позицію в цій ситуації займає президент. Тут не може лежати відповідальність на одному чиновникові або військовому”, – вважає колишній глава розвідки.

На додаток до всього Маломуж пояснив, яким чином ця катастрофа вплине на обороноздатність України. Так, на його думку, парадокс полягає в тому, що зараз знищується резерв, який не поповнюється.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE