Politerno > Україна і світ > Міжнародна та Європеська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

Міжнародна та Європеська федерації журналістів закликали звільнити Сущенка

  • 30 Вересня, 2017
  • 1508 Переглядів
  • 0

Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликали звільнити українського журналіста Романа Сущенка, якого незаконно затримано та ув’язнено в РФ за звинуваченням у шпигунстві.

Відповідну заяву розміщено на сайті EFJ, вона підтримує вимогу Національної спілки журналістів України, Незалежної медіа-профспілки України та Російського союзу журналістів про негайне звільнення Сущенко.

 Як заявив генсек IFJ Ентоні Белленгер, утримання під вартою Сущенка є “образою свободи засобів масової інформації”.

“Ми вважаємо, що звинувачення РФ проти Сущенка повністю сфабриковані, щоб змусити його замовкнути … Влада (РФ) має негайно звільнити його”, – заявив у свою чергу президент EFJ Могенс Блічер Бьеррегорд.

Як відомо, 30 вересня 2016 року Романа Сущенка, який з 2010 року працював кореспондентом “Укрінформу” у Франції, затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому пред’явили звинувачення у “шпигунстві”. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ це  заперечують.

24 січня 2017 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій вимагає від РФ звільнити Сущенка та припинити переслідування українських журналістів на території анексованого Криму.

25 вересня Московський суд продовжив арешт Сущенку.

Сам Сущенко демонструє стриманий оптимізм щодо звільнення з-під варти.

Президенти Петро Порошенко, Еммануель Макрон та дружина французького лідера Бріджит разом намагаються переконати президента РФ Володимира Путіна звільнити українського журналіста.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE