Politerno > Україна і світ > Каталонія: За незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців (Відео)

Каталонія: За незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців (Відео)

  • 2 Жовтня, 2017
  • 1610 Переглядів
  • 0

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн

1 жовтня 2017 року у Каталонії завершився референдум за незалежність регіону від Іспанії. Влада Каталонії заявила, що за незалежність від Іспанії проголосували 90% виборців.

Усього в Каталонії виборчим правом володіють 5,3 мільйона чоловік. У референдумі взяли участь 2,3 млн виборців. Сотні каталонців зібралися в центрі Барселони, чекаючи остаточних результатів підрахунку голосів. Влада регіону планує оголосити про незалежність.

Голосування супроводжувалося сутичками з іспанською поліцією, унаслідок чого постраждали понад 800 людей. Глава регіону заявив, що каталонці на референдумі домоглися права на незалежність.  Водночас, прем’єр Іспанії заявив, що референдум у Каталонії не відбувся.

Як повідомлялося, іспанська поліція в суботу, 30 вересня, заблокувала доступ до 1,3 тисячі шкіл у Каталонії, у яких мають розташовуватися виборчі дільниці на референдумі про незалежність регіону.

Нагадаємо, голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз підтримує позицію Конституційного суду Іспанії і також не визнає референдум про незалежність Каталонії, який має відбутись 1 жовтня.

Читайте також: Референдум в Каталонії: поліція застосувала гумові кулі, почалися затримання (Фото/Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE