Politerno > Україна і світ > Спостерігаємо загострення війни між Порошенком та групою Авакова й Турчинова, – політолог

Спостерігаємо загострення війни між Порошенком та групою Авакова й Турчинова, – політолог

  • 3 Жовтня, 2017
  • 1697 Переглядів
  • 0

Банкова вже підготувала кримінальні справи проти Турчинова, Авакова і їх найближчого оточення. Тому їм необхідно почати атаку першими

Отже, глава МВС Аваков устами свого нардепа Геращенко напряму звинуватив Порошенка в бажанні узурпувати владу в країні з 2014 року, забравши собі під контроль всі силові органи. Це вже друге гучне звинувачення групи Турчинова-Авакова в сторону Порошенко. Попереднє було про вину Порошенка та його генералів у вибухах військових складів в Калинівці.

У чому причина загострення осіннього витка війни між Банковою і групою Турчинова-Авакова?

Перше – на горизонті переформатування Кабміну і групі Авакова-Турчинова необхідно зберегти свої “жирні” квоти, що гарантують владу і грошові потоки. Від МВС до Мінтрансу.

Нагадаємо, що влітку Порошенко позбавив Турчинова-Авакова грошових потоків з Держприкордонслужби та “Укроборонпрому”, влаштувавши там “зачистки” їхніх людей.

Друге – Банкова вже підготувала кримінальні справи проти Турчинова, Авакова та їх найближчого оточення. Тому необхідно почати атаку першими.

Третє – Порошенко чітко дав зрозуміти, що змін до Конституції, які плануються групою Турчинова-Авакова і обмежують повноваження президента, не буде.

Четверте – “Народний фронт” намагається виторгувати собі ще “бонусів” за підтримку закону про реінтеграцію Донбасу, який так потрібен Порошенко, щоб виконати вказівки США.

П’яте – Аваков (за допомогою Турчинова) починає власну гру, як потенційний кандидат в президенти чи прем’єри, вигідний американцям і росіянам. Для цього він починає будувати образ конструктивного, лояльного до Росії і США, а також опозиційного конкретно Порошенко політика.

Джерело: блог Дмитра Корнійчука

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE