Politerno > Україна і світ > Нещасний парламент, – Віктор Небоженко

Нещасний парламент, – Віктор Небоженко

  • 8 Жовтня, 2017
  • 1686 Переглядів
  • 0

Та брутальність, жорстокість і безцеремонність з якої адміністрація президента Порошенко протискувала прийняття закону про Донбас окрім змісту норм цього скандального закону мала ще дві дуже важливі політичні цілі. Потрібно було довести громадськості, що український парламентаризм і нинішня Верховна Рада, набагато гірше президентської форми правління Порошенко.

“На безриб’ї і рак-риба” – ось таємна стратегія адміністрації президента. Тому, що “Він – Порошенко краще їх всіх” – така основна теза пропагандистської діяльності порохоботів в інтернеті та ЗМІ. На тлі метання по залу, озлоблених і заляканих депутатів Верховної Ради президент Порошенко виглядає мудрим, справедливим і щасливим.

Адже в українському суспільстві, яке вже намучилось за три роки від правління Порошенко, серйозно обговорюється питання про зміну президентської форми правління на парламентську. Ця тенденція робить марною величезну роботу Порошенка і його оточення по підготовці до другого терміну правління.

І щоб цього не сталося, адміністрація президента, на прикладі ухвалення скандального закону про Донбас, показала закордонним спостерігачам і українському суспільству, до якого скотського стану, при бажанні, вона може довести народних депутатів, а значить і весь парламент.

Друга мета подання Верховної Ради як “суміш дурдому з п’яним весіллям” – це демонстрація народних депутатів, як людей некомпетентних, які опустилися, неврівноважених, цинічних – “козли”, – як їх ласкаво називає депутат – дружина одного з найбільш ексцентричних прокурорів України.

Цю кличку політичним ворогам вона підслухала у попереднього президента-регіонала і їй дуже сподобалося. Вся справа в тому, що скоро вибори. Тому серед тих, хто зараз в парламенті та його керівництві, як в опозиції, так і в пропрезидентських фракціях, йде запекла конкуренція за право потрапити в майбутнє.

Але більшість з них явно буде вичавлена з політики. Навіть провладні депутати, які так намагаються показати свою необхідність і лояльність стали політичним баластом для президента і будуть використані тільки в найбрудніших політичних операціях. Або перетворяться в “видатковий матеріал” для демонстрації боротьби з корупцією перед самими виборами.

А насамперед президент позбудеться політичних союзників. Вже зараз вони заважають йому, будь-якими засобами, піти від критики, звинувачень українського суспільства і прорватися в новий політичний цикл.

Ось ці дві мети президента – дискредитація Верховної Ради і звільнення від тих, хто схоче попасти в нові списки на виборах були успішно реалізовані під час прийняття цього закону про Донбас. І ще невідомо, що насправді було важливішим для президента Порошенка – прийняття цього закону про Донбас, в якому так мало українського, чи зазначені політичні цілі, які відкривають йому шлях до другого терміну правління.

Віктор Небоженко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE