Politerno > Україна і світ > Партії не хочуть знімати недоторканність, бо це впливає на вартість місця у списку, – Давидюк (Відео)

Партії не хочуть знімати недоторканність, бо це впливає на вартість місця у списку, – Давидюк (Відео)

  • 19 Жовтня, 2017
  • 1562 Переглядів
  • 0

Ймовірно, у зв‘язку із тиском суспільства, депутати таки ухвалять зняття недоторканності. Однак зараз вони намагаються під будь-яким приводом поховати цей законопроект. Насправді ж партії не зацікавлені у знятті імунітету, адже від цього залежить і вартість місця у списку.

Таку думку на телеканалі ZIK висловив директор аналітичного центру “Політика” Микола Давидюк.

На його думку, не має сумнівів, що в Україні таки введуть Антикорупційний суд, адже це вимога європейських партнерів.

“Ніхто не хоче заводити сюди гроші, розуміючи, що вони завтра перейдуть до якогось районного судді, який собі ухвалить кілька рішень і, наприклад, віддасть мільярдний завод своїй онуці”, – наголосив Давидюк.

Окрім того, експерт переконаний: депутати таки проголосують і за зняття недоторканності – у тій чи іншій формі.

“До речі, ніхто не хоче її знімати – ані влада, ані опозиція. Вони сперечаються лише заради того, щоб не прийняти цей законопроект. Але, думаю, що все ж громадськість це “дотисне”, – зазначив він.

Тож, якщо вистачить часу після розгляду усіх поправок до медичної реформи, депутати таки винесуть на розгляд законопроект про зняття недоторканності. Адже розуміють, що це питання є надзвичайно серйозним подразником для населення.

“Це невідповідність Конституції – начебто, ми всі рівні, але вони є трішки кращими”, – зауважив Давидюк.

Водночас він зазначив: хоча такий законопроект вносять не вперше, та цього разу його справді можуть ухвалити. Адже 25 років – достатньо серйозний термін для дорослішання політикуму та парламентаризму.

“Однак під приводом ще досконалішого закону можуть не прийняти навіть базовий. Вони сперечаються і заявляють про ще кращі поправки лише для того, аби не прийняти жоден закон. Тому не слід вірити політикам, які складними термінами пояснюватимуть, чому не потрібно ухвалювати цей документ. Насправді ж у них єдине завдання – завалити зняття недоторканності”, – впевнений експерт.

На його переконання, самі партії зацікавлені у збережені такого імунітету, адже йдеться про вартість місця у списку. Якщо зараз воно коштує 3-5 мільйонів доларів, то потім йтиметься уже про 200-300 тисяч.

“А за такі гроші партія існувати не хоче. Тому вони зацікавлені під будь-яким приводом зірвати це голосування”, – підкреслив Микола Давидюк.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE