Politerno > Україна і світ > Саакашвілі звинуватив Порошенка і Нацгвардію у викраденні і вивезенні в Грузію соратників (Відео)

Саакашвілі звинуватив Порошенка і Нацгвардію у викраденні і вивезенні в Грузію соратників (Відео)

  • 22 Жовтня, 2017
  • 1497 Переглядів
  • 0

Лідер руху “Рух нових сил” Михайло Саакашвілі розповів подробиці затримання і депортації до Грузії свого соратника Давида Макішвілі, про викрадення якого повідомлялося раніше.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Мого друга, військового, героя війни на Донбасі, Давида Макішвілі, а також моїх колишніх охоронця і водія викрали на вулиці і в порушення всіх законів, за особистим розпорядженням Порошенка, заздалегідь побивши, вислали до Грузії на спецрейсі, літаком Національної гвардії України, в супроводі спецназу Нацгвардії і з мішками, надітими на голову. МВС і СБУ відмовилися піти на пряме свавілля і проводити операцію, і президент дав незаконне розпорядження голові Нацгвардії, який йому підпорядковується” , – повідомив Саакашвілі.

Також Михайло Саакашвілі приїхав в будинок до депортованих Макішвілі, де його дружина розповіла свою версію затримання і подробиці інциденту.

Соратник Саакашвілі Коба Накопія заявив “Страні”, що це агонія влади.

“Вчора влада зовсім збожеволіла! Двох охоронців Михайла з Грузії, які були природно без зброї і водія який одружений на громадянці України і має постійний вид на проживання, затримали в Києві, надягли мішки, тримали більше 6 годин прив’язаними скотчем в незрозумілому місці, били і далі посадили в спеціальний літак національної гвардії і відправили до Грузії. У водія 5 місячна дитина і дружина яка живе в Києві. Один з охоронців учасник АТО і має державні нагороди України! За моєю інформацією, їх через кордон не проводили, у двох навіть не було з собою паспортів. Крім цього вилучили гроші які були в кишені, природно не повернули, а також ключі від квартири Михайла. Ось таке свавілля. Зрозуміло кому підпорядковується національна гвардія. Явні ознаки агонії”, – заявив Коба Накопія.

“Останній раз так робив Путін, коли на вантажному літаку відправив депортованих грузин з Росії в Грузію в 2006 році. І то, так з ними не поводились, як це було зроблено вчора в Україні. Історія з російської депортацією розглядається в страссбургскій суді з прав людини і за окремими епізодами навіть винесені рішення. Влада, щоб задовольнити свої амбіції підриває міжнародний імідж країни, зневажає грубо і насильно права людини. Це просто ганьба і жах. Я так це розцінюю “, – обурився Накопія.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE