Politerno > Україна і світ > Викриття політтехнолога “Партії регіонів” Манафорта боляче вдарить по його новому “клієнту” – Порошенку

Викриття політтехнолога “Партії регіонів” Манафорта боляче вдарить по його новому “клієнту” – Порошенку

  • 30 Жовтня, 2017
  • 1687 Переглядів
  • 0

У світлі української політики гучна новина про те, що колишній політтехнолог “Партії регіонів” Пол Манафорт здався сьогодні Федеральному бюро розслідувань США – “гучна”, в першу чергу, для Банкової.

Помилково пов’язувати ім’я скандального політтехнолога виключно зі збіглим в Росію екс-президентом України Віктором Януковичем. Адже свого роду “послуги” українській владі Пол Манафорт надає і далі.

Ось тільки якщо раніше він обслуговував Януковича і “ПР”, то сьогодні його клієнтами стали нинішній Президент України Петро Порошенко і “БПП”.

Чи не стане новиною той факт, що Порошенко, як найголовніший з вищестоящих, які вперто не хочуть жити “по-новому”, прийшовши до влади не став міняти порядки в країні, так як справність вкорінених його попередником корупційних схем в частині отримання негласного “прибутку” сумніву не підлягала.

Напевно, з цієї ж причини новообраний Президент не став вигадувати велосипед і в сфері побудови міжнародних відносин.

Зрештою навіщо було шукати якісь нові виходи на Білий дім, в якому порівняно не так давно демократа Барака Обаму змінив республіканець Дональд Трамп, якщо все ще залишилися “старі”? Адже саме Манафорт, який свого часу відпрацював на Януковича, очолив на американських президентських виборах виборчу кампанію Трампа.

Довго не думаючи, у Порошенка вирішили, що не скористатися каналами “регіоналів”, які безпосередньо ведуть до Манафорта, було б як мінімум нерозумно. Адже пеньки, по яким з таким азартом колись бігав Янукович, ніхто не прибирав… Ось і скористалися.

Однак з урахуванням сьогоднішніх подій ця співпраця тривала недовго. Кар’єра Манафорта остаточно зазнала краху, а Порошенко так і не домігся своєї головної мети – побудови міцних зв’язків безпосередньо з самим босом політтехнолога Дональдом Трампом.

Але і це не єдиний привід для розпачу в Адміністрації Президента. Адже, “послуги” Манафорта – не з дешевих. Про це, принаймні, свідчить оприлюднена “чорна бухгалтерія” партії Януковича, згідно з даними якої за роботу на “ПР” в 2007-2012 рр. політтехнолог отримав близько $ 13 мільйонів.

Але гроші свої він отримував не дарма. Зокрема, як вдалося з’ясувати ФБР, в 2006-2015 рр. Пол Манафорт виступав незареєстрованим агентом, який вів багатомільйонну лобістську кампанію в США на замовлення Віктора Януковича. Крім того, через офшорні компанії політтехнолога вдалося відмити для тодішнього уряду, м’яко кажучи, не один мільйон.

З такими цифрами страшно уявити, у скільки “робота” Манафорта обійшлася Порошенкові. Шкода тільки що “чорну бухгалтерію” його партії ми побачити поки не можемо.

Втім, час усе розставляє на свої місця. Цілком може бути, що і у Петра Порошенка, котрий так жваво виступає проти створення в Україні антикорупційного суду, коли-небудь, як і у Януковича з Манафортом, теж щось виявлять і навіть конфіскують… На все свій час.

Марина ОЛЬЖИКОВА, спеціально для видання “Мир

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE