Politerno > Україна і світ > Нацполіція накупила кашкетів на понад 2 мільйони у фігуранта справи “рюкзаків Авакова”

Нацполіція накупила кашкетів на понад 2 мільйони у фігуранта справи “рюкзаків Авакова”

  • 4 Листопада, 2017
  • 1468 Переглядів
  • 0

Національна поліція України уклала три угоди з ФОП “Володимир Плигачов”, який є фігурантом справи “рюкзаків Авакова”, на постачання формених кашкетів загальною вартістю 2,2 млн грн.

За інформацією “Вісника державних закупівель“, угоди було укладено за переговорною процедурою у квітні 2016 року.

Окрім рюкзаків та кашкетів МВС Плигачов більше не вигравав тендерів.

Володимир Плигачов проходить у так званій справі “рюкзаків Авакова” як підприємець, який у лютому 2015 року паралельно з ТОВ “Дніпровенд” взяв участь також у переговорній процедурі МВС по закупівлі 1 тис рюкзаків для бійців АТО за 2,1 млн грн.

Як встановили детективи НАБУ, ФОП Плигачов у закупівлі виконав функцію посередника.

23 та 30 березня, а також 6 квітня 2015-го МВС перерахувало 2,1 млн гривень на рахунок Плигачова. Той у свою чергу вже 24 березня та 6 квітня оплатив 214 тис грн в якості погашення заборгованості за пошиття рюкзаків ТОВ “Німфея”.

“На допиті офіційний представник Плигачова не зміг пояснити, яким саме способом ФОП отримав офіційне запрошення до участі в переговорній закупівлі від МВС. На думку детективів, така дивна ситуація свідчить про змову між Плигачовим та чиновниками міністерства”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, 31 жовтня НАБУ провело обшуки у сина глави МВС Олександра Авакова у справі про можливу розтрату державних коштів при закупівлі рюкзаків міністерством для Нацгвардії у 2014 році.

Згодом НАБУ затримало 3 осіб за підозрою у розтраті коштів у справі, яка стала відомою як “рюкзаки Авакова”.

Зокрема, сина глави МВС, екс-заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря та представника фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків – харків’янина Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією “Turboseo”.

1 листопада Солом’янський райсуд Києва відпустив Олександра Авакова під особисте зобов’язання. Чеботаря та Литвина теж звільнили під особисте зобов’язання та зобов’язали одягнути електронний браслет.

САП заявила, що буде клопотати про арешт для усіх трьох фігурантів “справи рюкзаків” з можливістю внесення застави загальною сумою 14 мільйонів гривень.

Більше про справу “рюкзаків Авакова” читайте у матеріалі “Син за батька. Хто влаштував Хеллоуїн для Авакова і до чого тут Порошенко, грузини і американці“.

Читайте також:  “До сина Авакова не застосували навіть застави, але при цьому суди кожен день наповнюють в’язниці крадіями з ринку”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE