Politerno > Україна і світ > Невнесенням законопроекту президент затягує створення антикорупційного суду – Шабунін

Невнесенням законопроекту президент затягує створення антикорупційного суду – Шабунін

  • 6 Листопада, 2017
  • 1550 Переглядів
  • 0

Пропозиція президента Петра Порошенка створити в парламенті робочу групу депутатів, яка розробить положення проекту закону про створення Антикорупційного суду є лише затягуванням часу і спробою перекласти відповідальність на народних обранців.

Про це в коментарі ZN.UA заявив голова “Центр протидії корупції” Віталій Шабунін.

“Сьогодні Ірина Луценко сказала, якщо через два тижні депутати не створять робочу групу, то президент внесе свій законопроект про створення антикорупційного суду сам. І слава богу, давно треба було це зробити! Тому що невнесення президентом законопроекту ці два тижні – це ще мінус два парламентські тижні, за які законопроект міг би бути прийнятий в першому читанні”, – сказав він.

За його словами, основні параметри законопроекту виписані Венеціанською комісією, тому депутатам нема чого обговорювати. У разі ж незгоди з певними пунктами запропонованого проекту закону, у парламентаріїв буде можливість їх змінити під час роботи над документом між голосуванням в першому і другому читанні.

“Президент просто відтягує час. Він давно хотів це зробити, переклавши відповідальність на парламент, створивши парламентську робочу групу”, – додав Шабунін.

При цьому він висловив сумнів, що подібна робоча група таки буде створена.

“Будь-хто, будь то Князевич (голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики і правосуддя – ред .), чи спікер, якщо і підуть на створення робочої групи в парламенті, в чому я сумніваюся, то це буде підігравання президенту , затягування часу в створенні антикорупційного суду”, – додав голова “Центру протидії корупції”.

Як відомо, сьогодні представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що президент України Петро Порошенко готовий через два тижні внести в парламент свій варіант законопроекту про антикорупційне суді, якщо за цей час у Верховній Раді не буде створено робочу групу для вироблення консенсусного проекту такого закону.

Також повідомлялось, що у жовтні  активісти на чолі з народними депутатами Єгором Соболєвим та Юрієм Левченком прийшли до адміністрації президента і передали законопроект про антикорупційний суд, який вони підготували.

Свого часу, посол США в Україні Марі Йованович заявила, що Сполучені штати наполягають на тому, щоб в Україні був створений окремий Антикорупційний суд.

Посол ЄС Хюг Мінгареллі висловив підтримку Національному антикорупційному бюро (НАБУ) та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) і заявив про потребу створення спеціалізованих антикорупційних судів.

Такої ж думки притримууються і в МВФ. Як заявили в НБУ, у фонді наполегливо рекомендують створити антикорупційний суд.

Читайте також: Висновок венеціанської комісії: Україна має створити антикорупційний суд, проект БПП неприйнятний

або Влада не хоче антикорупційний суд. Навіщо ж створювати суд, який може тебе посадити

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE