Politerno > Тернопільщина > Як колишній опонент Сергія Надала Віктор Шумада, став його “ручним” секретарем

Як колишній опонент Сергія Надала Віктор Шумада, став його “ручним” секретарем

  • 7 Листопада, 2017
  • 1856 Переглядів
  • 0

Результати виборів до Тернопільської міської ради у 2015 році, хоч і не виглядали панацеєю від корупції, проте однозначно дозволяли припустити, що такої монотонної та німої більшості, за якою тернополяни спостерігали останні п’ять років в раді, Сергій Надал більше не матиме.

Ба більше! Серед числа тих, кому вдалося прорватися в раду у статусі депутата, були, на перший погляд, закляті вороги мера, які, керуючись здоровим глуздом, мали б, як ніхто, бути зацікавлені не просто блокувати його “шкурні інтереси”, а й зводити з ним особисті рахунки.

До таких опозиціонерів ще два роки тому можна було віднести Віктора Шумаду – нині діючого секретаря міськради.

Адже бути підлеглим Сергія Надала для Віктора Шумади – досвід не новий. У 2010 Шумада залишився працювати в раді “у спадок” від екс-мера Тернополя Романа Заставного. Тоді п. Віктор очолював комунальне підприємство “Адмінтехінспекція”, яке займалося розміщенням реклами по місту. КП, погодьтеся, стратегічно важливе. І очевидно, що Сергія Надала не дуже “гріла” думка про те, що цим напрямком куруватиме вірна людина його опонента Заставного.

Власне, з цього моменту Шумада відчув сповна, що таке тиск через політичну приналежність під егідою Надала. Зокрема Сергій Надал почав приписувати Шумаді фінансові порушення у його діяльності на посаді директора КП “Адмінтехінспекція”. Сума вимірювалась мільйонами і була більшою, ніж оборот підприємства за рік. Вже тоді експерти вбачали в цьому виключно політичний “наїзд” на людей з команди Заставного, оскільки сума зловживань апріорі не може бути більшою, ніж річний бюджет КП.

Однак прокуратура вперто робила свою справу руками кума Надала Сергія Банаха. Врешті, “зі скрипом”, але Шумаду з мерії таки “витурили”, а справу, після досягнення бажаного результату, просто “зам’яли”. Тому й поява Шумади в раді у ролі секретаря мимоволі провокувала сподівання, що поруч Сергія Надала тепер сидітиме (як буквально, так і образно) “ревізор”, який битиме на сполох одразу, як побачить чергову “схему” від мера.

Але… Віктор Шумада швидко забув про власну гідність, минулі кримінальні справи та публічну ганьбу. І менш ніж за рік став абсолютно “ручним” секретарем мера. При тому, що секретар ради вважається другою за статусом особою в місті, Шумада, відверто, “заліг на дно”. В публічній площині нагадує про себе хіба через приватну сторінку в соціальній мережі “Фейсбук”.

Щодо господарської гілки, то тут ситуація ще плачевніша. Віктор Шумада не може вплинути на жоден процес в раді: від кадрових призначень, до елементарної реєстрації проекту рішення. Колеги-депутати в раді навіть кепкують, що попри свої ошатні форми, Шумаді успішно вдається бути невидимим. Мабуть, лише кожен десятий тернополянин зможе пригадати, хто в мерії секретар…

Читайте по темі: “Автомайдан”: Потрібно купити авто і не вистачає грошей? Тоді вам не у кредитну спілку, а до Надала

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE