Politerno > Україна і світ > САП вручила обвинувальний акт відстороненому главі ДФС Насірову

САП вручила обвинувальний акт відстороненому главі ДФС Насірову

  • 10 Листопада, 2017
  • 1428 Переглядів
  • 0

Прокурори САП затвердили та вручили обвинувальний акт відстороненому голові ДФС Роману Насірову. Його підозрюють у причетності до завдання збитків бюджету на 2 мільярди гривень.

Про це повідомляє прес-служба САП.

“Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою за наслідками виконання вимог ст.290 КПК України затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою громадянина України голови ДФС України, а також керівника Департаменту ДФС України, який сьогодні вручено підозрюваним та їх захисникам. Сьогодні ж обвинувальний акт буде скеровано до суду”, — ідеться  у повідомленні.

Як відомо, детективи НАБУ на початку березня 2017 року затримали Насірова і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Слідство наголошує, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

7 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО в Києві після того, як його рідні внесли заставу.

Раніше ми повідомляли, що підприємства “Альтіс-Холдинг” і “Альтіс-Спецбуд”, що належать Олександру Глімбовському – тестю Романа Насірова, з 2010 року виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE