Politerno > Україна і світ > Тесть Насірова за сім років виграв тендерів на 3,39 млрд грн

Тесть Насірова за сім років виграв тендерів на 3,39 млрд грн

  • 6 Листопада, 2017
  • 1568 Переглядів
  • 0

Підприємства “Альтіс-Холдинг” і “Альтіс-Спецбуд”, що належать Олександру Глімбовському – тестю Романа Насірова, з 2010 року виграли державні тендери на загальну суму 3,39 млрд грн.

Про це з посиланням на дані “Вісника державних закупівель” та системи ProZorro пишуть “Наші гроші“.

Повідомляється, що останнім виграним тендером для названих компаній стала розробка документації на реконструкцію аеродрому “Вінниця” на суму 0,95 млн грн.

Відзначається, що підряд 2015 року вартістю 389,98 млн грн. на будівництво нового корпусу лікарні “Охматдит” група “Альтіс” фактично не виконувала, освоївши роботи тільки на 10 млн грн. Це був найбільший підряд Глімбовського за період, коли Насіров очолював ДФС.

Менші суми “Альтіс” отримував від “Київводоканалу”: 52,92 млн грн компанія отримала завдяки тому, що водоканал прибрав з торгів сім інших фірм з цінами менше на 5-18%.

Однак найбільші підряди “Альтіс” вигравав за часів Януковича.

Так, на будівництво Львівського аеропорту в рамках підготовки до Євро-2012 корпорація отримала підрядів на 1,19 млрд грн.

Ще 890 млн грн “Альтіс” отримав на будівництво транспортних розв’язок і Поштової площі.

Будівництво терміналів аеропорту “Бориспіль” разом з будівництвом залу для VIP-клієнтів Державного управління справами коштувало 450 млн грн.

Як відомо, детективи НАБУ на початку березня 2017 року затримали Насірова і повідомили йому про підозру у зловживанні владою та службовим становищем.

Слідство наголошує, що Насіров протягом 2015–2016 років, діючи в інтересах депутата Верховної Ради Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі було завдано збитків на суму майже 2 мільярди гривень.

Захист Насірова і він сам ці звинувачення заперечують.

7 березня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 60 діб з можливістю внесення застави 100 мільйонів гривень, хоча антикорупційна прокуратура просила встановити грошову заставу у розмірі 2 мільярди гривень.

Ввечері 16 березня Насіров вийшов із СІЗО в Києві після того, як його рідні внесли заставу.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE