Politerno > Україна і світ > Силовики проводять обшуки у черговій компанії Новинського

Силовики проводять обшуки у черговій компанії Новинського

  • 10 Листопада, 2017
  • 1538 Переглядів
  • 0

У п’ятницю, 10 листопада, в офісах компанії Smart Energy, повёязаної з нардепом Вадимом Новинським, та квартирах її менеджерів відбулись обшуки.

Як повідомила ЕП, про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прес-секретар “Смарт-Холдингу” Євген Загорулько.

“У нас в офісах Smart Energy і в квартирах менеджерів по всій Україні (Київ, Харків, Полтавська обл. та ін.) йде обшук”, – написав прес-секретар.

Він також повідомив про блокування господарської діяльності компанії.

“Це продовження справи про так звану “фіктивність” Smart Energy. Одна з компаній Групи Smart Energy – Укргазвидобуток- врізана безпосередньо до харківського газового кільця. Блокування її госпдіяльності може привести до зупинки видобутку і передачі газу, зниження тиску в системі і паралізувати місто-мільйонник на всю зиму”, – додав він.

Smart Energy – керуюча компанія у складі групи “Смарт-Холдинг” Вадима Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів і альтернативної енергетики.

Як відомо, 6 жовтня правоохоронці затримали директора приватного акціонерного товариства “Укргазвидобуток” Вадима Мохова.

Мохов підозрюється в невиконанні вимог наказу Державної служби геології та надр України про призупинення дії спецдозволу на користування надрами в період з 28 липня по 10 серпня 2017 року.

Харківський районний суд Харківської області обрав як запобіжний захід Мохову арешт з альтернативою застави в 5 млн гривень. 9 жовтня за нього внесли заставу.

“Укргазвидобуток” – компанія, що має ліцензію на розробку і видобуток природного газу і газового конденсату на Островерховському родовищі в Харківській області.

Нагадаємо, на початку грудня 2016 року військова прокуратура провела обшук у будинку одного з керівників “Смарт-Холдингу”. Також про обшуки у компанії повідомляли 25 вересня.

15 лютого у “Смарт-холдингу” заявили про черговий обшук.

Як заявив генпрокурор Юрій Луценко на прес-конференції 4 вересня, він хоче відновити процес повернення в державну власність Чорноморського суднобудівного заводу та “Миколаївського суднобудівного заводу “Океан”.

13 липня 2017 рокуЛуценко на своїй сторінці в мережі Facebook повідомив, що Печерський райсуд Києва ухвалою від 21 червня заарештував 99,87% акцій “ЧСЗ” і 21 об’єкт нерухомого майна підприємства в Миколаєві і с.Коблево Миколаївської області.

У “Смарт-холдингу” тоді розцінили заяву генпрокурора про арешт акцій ЧСЗ і початок досудового розслідування як тиск на компанію та її акціонера Новинського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE