Politerno > Україна і світ > Звіт OCCRP: “Наближене коло” Путіна володвє майже 24 мільярдами доларів

Звіт OCCRP: “Наближене коло” Путіна володвє майже 24 мільярдами доларів

  • 11 Листопада, 2017
  • 1281 Переглядів
  • 0

Сергій Ролдугін друг дитинства Володимира Путіна, був фігурантом нової доповіді про багатство родини та друзів російського президента

Найближче оточення президента Росії Володимира Путіна володіє активами, вартість котрих дорівнює десяткам річних бюджетів Російської Федерації.

Такі результати перевірки неурядового Центру з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) наводить Radio Free Europe.

У звіті під назвою “Putin And The Proxies” (“Путін та довірені особи”) до “найближчого кола” віднесли “родичів, старих друзів та друзів, які стають родичами”.

Ці люди пов’язані з великими нафтовими і газовими компаніями та іншими російськими державними підприємствами.

Серед них — фінансист Юрій Ковальчук, власник холдингу Новатех Геннадій Тімченко, брати Аркадій і Борис Ротенберги, з котрими Путін товаришує з дитинства.

У списку є також особи, котрі не здатні пояснити, звідки у них взялися багатомільйонні статки.

“Єдине, що повязує цих людей та великі гроші — це близькі відносини із президентом Путіним”, – говорять активісти.

Михайло Шеломов, Сергій Ролдугін та Петро Колбін не мають жодного підприємства і суспільство не знає, чим вони займають. Статки Шеломова нараховують $573 млн, Колбін волoдіє $550 млн, а Ролдугін контролює оффшорні фірми, на рахунках яких лежать $2 млрд.

Близькість російських мільйонерів до Путіна викликає сумнів в експертів — чи дійсно такі великі кошти належать цим людям, чи вони є “довіреними особами” президента, котрі лише тримають частину його статків.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE