Politerno > Тернопільщина > Як у Тернополі закопують мільйони і “дбають” про екологію

Як у Тернополі закопують мільйони і “дбають” про екологію

  • 13 Листопада, 2017
  • 1622 Переглядів
  • 0

Спостерігаючи за “капітальним” ремонтом прибудинкових територій у Тернополі, окрім радощів очікуваного результату у жителів виникає багато питань щодо виконання робіт.

Людей дивують величезні обсяги земляних робіт, використаного щебеню, асфальту і бруківки. Без потреби переробляють тротуари у ширину як автомобільна дорога, видаляються десятки дерев, сотні метрів газонів без компенсації видаленого. Проекти передбачають тільки будівельну частину, хоча у багатьох випадках на заміну видалених можна посадити молоді дерева, кущі, газони.

Складається стійке враження, що головною метою таких проектів є максимальне збільшення вартості робіт і використання бюджетних коштів.

Посудіть самі – основа під стоянку та проїзд риється від 50 см. до одного метра в глибину.

Біля будинку по вулиці Лесі Українки, 1 тільки на стоянку автомобілів загатили щонайменше 100 тонн щебеню, мабуть, для танків. Між будинками вул. Л. Українки, 1 і 5 зробили без потреби тротуари з двох сторін, один з яких функціонально не потрібний. Але ж кошти списали?

Перед капітальним ремонтом не здійснено ремонту підводних комунікацій (водопровід, каналізація, тепломережа). Тепер при необхідному їх ремонті треба буде руйнувати виконану роботу. Стоянка для автомобілів могла бути на третину меншою, але ж бізнес є бізнес.

Виконавцем робіт був пан Швайка. Особливо вдалася робота по видаленню дерев. Якщо дерево заступало на пряму лінію тротуару чи стоянки воно нищилося, або підрізалися корені. Таким чином, було знищено біля 20 великих дерев.

В цілому це було дике видовище, таке враження що головна мета не будувати, а нищити.

Робота по асфальтуванню вдалася пану Швайці не дуже добре. За пару днів після завершення робіт асфальт почав відколупуватися шматками. Та і вода не збігала у визначеному їй напрямі.

У міському управлінні житло-комунального господарства курирує цей процес пані Ганна Муца. Такі проекти можна назвати екогеноцидними. Якщо взяти порівняння з цивілізованими країнами, то ми виглядаємо повними дикунами.

Шкода, що екологи міської ради усунуті від процесу прийняття рішень та аналізу запропонованих проектів.

Тому є пропозиція до пана Надала, щоб начальник управління ЖКГ пан Соколовський провів з працівникам міської ради початкові курси по екології та наслідкам активної урбанізації по Тернопільськи.

Громадський портал

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE